2018. szeptember 16. | marieclaire.hu

Maggie Gyllenhaal viszi vászonra Elena Ferrante könyvét

Az HBO-n hamarosan indul a Ferrante nápolyi tetralógiájának első részéből adaptált sorozat, Maggie Gyllenhaal pedig a Nő a sötétben című könyvből fog filmet készíteni.


Fotó: Profimédia – Red Dot

A színésznő bejelentette, hogy ő fogja írni és rendezni Elena Ferrante Nő a sötétben című könyvének adaptációját. Maggie Gyllenhaalnak ez lesz az első rendezése, de Ferrantét nem először viszik vászonra: novemberben érkezik az HBO-ra a Brilliáns barátnőmből készült sorozat Saverio Costanzo rendezésében.

Gyllenhaal azt mondta a The Wrapnek, régóta érdekelte már a történetmesélés, de csak mostanában érzi úgy, hogy képes túllépni félelmein és megpróbálkozni a rendezéssel. A színésznő egyébként lelkes Ferrante-rajongó: “Ferrante igazi feminista ikon számomra, nagyon hősiesnek találom az őszinteségét. Az őszinteségét, amivel a legbonyolultabb dolgokról ír” – mesélte Gyllenhaal.

A Nő a sötétben egy elvált értelmiségi nő, Léda belső világát tárja fel, aki nyaralás közben egy fiatal olasz családot figyel. A finoman építkező történetből kibontakoznak társadalmi különbségek, női sorsok és bonyolult kapcsolatrendszerek is.

BookRiot

Szólj hozzá te is!

Még több Sztárok

Kajdi Csaba, aki az Instát is meghódította cyla

Kajdi Csaba, aki az Instát is meghódította