Maggie Gyllenhaal viszi vászonra Elena Ferrante könyvét

2018. szeptember 16.
Az HBO-n hamarosan indul a Ferrante nápolyi tetralógiájának első részéből adaptált sorozat, Maggie Gyllenhaal pedig a Nő a sötétben című könyvből fog filmet készíteni.

Fotó: Profimédia – Red Dot

A színésznő bejelentette, hogy ő fogja írni és rendezni Elena Ferrante Nő a sötétben című könyvének adaptációját. Maggie Gyllenhaalnak ez lesz az első rendezése, de Ferrantét nem először viszik vászonra: novemberben érkezik az HBO-ra a Brilliáns barátnőmből készült sorozat Saverio Costanzo rendezésében.

Gyllenhaal azt mondta a The Wrapnek, régóta érdekelte már a történetmesélés, de csak mostanában érzi úgy, hogy képes túllépni félelmein és megpróbálkozni a rendezéssel. A színésznő egyébként lelkes Ferrante-rajongó: „Ferrante igazi feminista ikon számomra, nagyon hősiesnek találom az őszinteségét. Az őszinteségét, amivel a legbonyolultabb dolgokról ír” – mesélte Gyllenhaal.

A Nő a sötétben egy elvált értelmiségi nő, Léda belső világát tárja fel, aki nyaralás közben egy fiatal olasz családot figyel. A finoman építkező történetből kibontakoznak társadalmi különbségek, női sorsok és bonyolult kapcsolatrendszerek is.

BookRiot