Dakota Johnsonnak küldetéstudatot adott a gyötrelmes havi vérzés

2019. február 27.
Sok nő érzi úgy, hogy a menstruáció hete a legrosszabb a hónapban, és a színésznő is közéjük tartozik. Nyíltan beszélt traumatikus ciklusáról és egy igazán fontos kezdeményezés mögé állt be.

Erős szavakat használt a 29 éves színésznő, amikor egy interjúban menstruációjáról beszélt. Olyan traumatikus eseménynek nevezte, amely “lerombolta az életét” – fogalmazott A szürke ötven árnyalata című filmből ismert színésznő.

“A hormonjaim a ciklusom alatt olyan szélsőségesen mozogtak, hogy az erősen kihatott az életminőségemre. Minden hónapban. És nem tudtam megoldást találni rá” – mondta. Dakota Johnson részletezte is, konkrétan mire gondolt. “Ez a hullámzás kihatott a testemre és az agyamra is. Gyakran kiborultam, nem voltam ura a testemnek. A mellem pedig többszörösére nőtt, majd csökkent vissza a normális méretére.” A nehezen tolerálható tünetek miatt döntött úgy, hogy a Global Citizen szervezet oktatási programja mellé áll, hogy így segítsen a nőknek megismerni és megérteni testük működését.

A színésznő részt vesz abban a felvilágosító kampányban, mely segít a nőknek a számukra megfelelő születésszabályozó módszerek megismerésében és kiválasztásában. Ezt szívügyének érzi, hiszen neki is sok fenntartása és kérdése volt ezzel kapcsolatban. “Nagyon nehéz kitalálni, milyen fogamzásgátló módszert válasszon az ember, ami biztonságos és nem káros az egészségre sem. Mi az, amivel nem viszel be a testedbe olyan kémiai anyagokat, amik kellemetlen mellékhatásokat okozhatnak, és még jól is érzed magad?”

Johnson úgy nyilatkozott, hogy még ennyi idősen is tanult új dolgokat testéről. “Tényleg szeretném jobban csinálni, tudni, mi történik bennem és mit tehet azért, hogy jobban működjek.” Ahogy a kampányban is, mindenkinek azt javasolják, hogy ha a rendszeres havi vérzés olyan erős tüneteket okoz, mint Dakota Johnsonnak is, mindenképpen célszerű ellátogatni a nőgyógyászhoz, hogy kiderítsék, nem áll-e valamilyen szervi elváltozás a panaszok hátterében.

Fotó: Profimédia/Red Dot