Gwyneth Paltrow nyugdíjazza Pepper Potts-t

2019. március 01.
Az elmúlt tíz évben Gwyneth Paltrow volt Vasember titkárnője és ügyeletes barátnője. Ám úgy fest, ideje felkészülnünk a búcsúra. A színésznő ugyanis bejelentette, hogy a nyáron megjelenő film után nyugdíjazza magát.

Az utóbbi években leginkább Pepper Potts szerepében láthattuk a színésznőt a Marvel Univerzum Vasember filmjeiben. Ám a Variety-nek adott interjújában Gwyneth Paltrow most elárulta, hogy az idei lesz az utolsó lesz utolsó filmje a titkárnő szerepében, az Avengers: Endgame című mozi után már nem bújik Potts bőrébe.

“Úgy érzem, kissé öreg vagyok már a kosztümhöz és minden ilyen dologhoz, ami ezzel járt”- mondta a 46 éves színésznő. “Nagyon szerencsésnek érzem magam, hogy végül megtettem, mert úgy kellett rábeszélni a szerepre. Jon Faveau, a rendező barátja voltam. Csodálatos élmény volt az első Vasember forgatása és látni, milyen fontos lett a rajongóknak” – folytatta Paltrow. Annak ellenére, hogy nem szeretne többé Pepper Potts bőrébe bújni, nem zárja ki annak lehetőségét, hogy egy visszaemlékezésben vagy cameoszerepben feltűnjön később is még.



Paltrow ideje nagyrészét jelenleg az életmód márkája tölti ki, Goop nevű cégét vezeti. Az interjúban visszaemlékezett a húsz évvel ezelőtti Oscar-díj átadóra is, melyen ő nyerte meg a legjobb női főszereplő díjat a Szerelmes Shakespeare című filmben nyújtott alakításáért. “Azt hiszem, hogy a filmek és az üzlet rengeteget változtak az elmúlt húsz év alatt” – mondta a színésznő. “Nem hiszem, hogy ma bármelyik filmet leforgatnák, amelyek után én annak idején ismert lettem” – tette hozzá. Pont a megváltozott trendek miatt, Paltrow nem hibáztatja a Filmakadémiát, amiért képregényből készült film nyert több kategóriában az idei Oscaron. “Ha egy film szuperhős-film és jó film, miért ne nyerhetne? Szerettem a Fekete Párducot. Úgy gondolom, erőteljes mozi és nagyon fontos kulturális üzenete van. Szerintem jó, hogy jelölték. Menő.”

Fotó: Profimédia/Red Dot