Gwyneth Paltrow is szülés utáni depresszióban szenvedett

2018. május 08.

„Azt hiszem, azért volt olyan sokkoló, mert sosem gondoltam, hogy én olyan ember vagyok, akinek szülés utáni depressziója lehet – magyarázta Gwyneth Paltrow saját oldala, a Goop podcast adásában. – Amikor Apple megszületett, annyira euforikus volt, és hittem Mosey-vel is így lesz, csak… kellett hozzá egy kis idő. Nagyon sötét időszakot éltem meg.”

A színésznőnek volt férje, a Coldplay-ből ismert Chris Martin vetette fel, hogy talán szülés utáni depresszió kínozza második terhességét követően, ami többek között csökkent életkedvvel, ingerlékenységgel, csapongó gondolatokkal és folyamatos értelmetlenség-érzettel jár. „Nem tudtam úgy kapcsolódni a fiamhoz, ahogy a lányomhoz és nem értettem, miért. Akkor senkihez nem tudtam kapcsolódni. Úgy éreztem magam, mint egy zombi” – mesélte Paltrow egy korábbi interjúban.

Amerikai adatok szerint a szülés utáni depresszió minden hetedik nőt érinti. A tünetek megjelenhetnek enyhébb vagy súlyosabb formában is, de minden esetben fontos nagyobb figyelmet fordítani a kismamák mentális egészségére.

Fotó: Profimédia – Red Dot