5 tény, amit nem tudtál Natalie Portmanről

2019. március 14.
Áprilisi lapszámunk címlapján találkozhattok a csodálatos Natalie Portmannel. Sok mindent tudunk a színésznőről, például hogy a Harvard pszichológia szakán szerzett diplomát és hogy koreográfus férjével két gyermeket nevelnek. De színészi munkássága is tele van meglepő és érdekes fordulatokkal.

1.Az első mozija egy francia film volt
Az izraeli származású amerikai színésznő még gyermekként, 11 évesen debütált 1994-ben a Léon, a profiban, Jean Reno partnereként, egy árvaságra jutott kislány szerepében. Először Liv Tyler tűnt befutónak Mathilda szerepére, ám Natalie Portman már gyermekként is igen elszánt volt, ezért visszament a meghallgatásra még egyszer. Azt a drámai jelenetet adta elő, mikor Mathilda az öccse elvesztéséről beszél, és ezzel sikerült meggyőznie Luc Besson rendezőt, hogy ő a legalkalmasabb a szerepre.2. Dolgozott a pop hercegnőjével
12 éves volt, mikor Britney Spears beugrójaként dolgozott a Ruthless! című musical főszerepében. A darab érdekessége, hogy csak női szereplői vannak.

3. Majdnem ő lett DiCaprio Júliája
Az eredeti tervek szerint Portman játszotta volna Leonardo DiCaprio szerelmét a később Oscar-díjjal is jutalmazott Rómeó és Júlia mozifilmben. Végül Claire Danesé lett a női főszerep, mivel a producerek túl nagynak találták a korkülönbséget DiCaprio és Portman között.

4. Nem volt sosem Star Wars-rajongó
George Lucas őt választotta Amidala királynő szerepére Baljós árnyak című moziban. Miután megkapta a szerepet, Natalie Portman bevallotta, hogy sosem látta az eredeti trilógiát, és nem volt nagy rajongója a Csillagok háborúja filmeknek.

5. Több képregényfilmben is szerepelt már
Natalie Portmanről általában a drámai karakterek jutnak eszünkbe, pedig több képregényből készült filmben is vállalt szerepet már. A V, mint vérbosszúban és a Thor című Marvel adaptációában is. Majdnem ő játszhatta el a Macskanő és a Fekete Özvegy szerepét is, de előbbire végül Anne Hathaway-t, utóbbira pedig Scarlett Johanssont választották.

Exkluzív interjúnkat keresd az áprilisi számban!

Fotók: Profimédia/Red Dot