A Lady Bird rendezője, Greta Gerwig anya lett

2019. március 23.
Megszületett a Lady Bird rendezője, a 35 éves Greta Gerwig első gyermeke, az apa Noah Baumbach filmrendező. A pár nyolc éve van együtt.

Greta Gerwig és Noah Baumbach egy filmforgatáson ismerkedtek meg még 2010-ben. A Greenberg című mozi készítése után kezdtek randevúzni. A Lady Bird rendezője egy interjúban bevallotta, hogy 2013-ban még valaki mással járt, de rögtön véget vetett ennek a kapcsolatnak, mikor rájött, milyen érzéseket táplál Baumbach felé.


A két filmes számos alkalommal dolgozott együtt az évek során, 2012-ben a Frances Ha, 2015-ben pedig az Amerikai álomlány című filmen. Ahogy Greta Gerwig elmondta egy interjúban, nem volt véletlen, hogy Baumbach állandó munkatársa volt. “Az, hogy kivel dolgozok együtt majd egy forgatáson, mindennél többet nyom a latba nálam, mikor kiválasztom a következő munkámat” – jelentette ki a színész-rendező.

A Lady Bird kapcsán Greta Gerwig elmondta, hogy mindig az volt az érzése, még tanulnia kell, egy kicsit még jobbnak kell lenni, de amikor elkészült a forgatókönyvvel, megváltoztatta a véleményét. “Sosem fogom úgy érezni, eleget tudok már. Nem állhatok készen teljesen, így ezen a ponton úgy éreztem, bele kell vetnem magam a film elkészítésébe” – magyarázta. Azóta egy másik produkción is dolgozott már közösen a Lady Bird stábjával. A Little Women című, idén forgalomba kerülő kosztümös filmjében is szerepel Saoirse Ronan, illetve látható lesz benne Emma Watson, Timothée Chalamet, Laura Dern, Chris Cooper és Meryl Streep is.

A gyermek neméről és nevéről Greta Gerwig egyelőre nem közölt információt.

Fotó: Profimédia/Red Dot