Új Szex és New York sorozat a láthatáron

2019. április 04.
A Szex és New York mozifilmek után úgy tűnik, újabb folytatásra készülhetünk. Candace Bushnell, a kultikus sorozat alapjául szolgáló könyv írója ugyanis tovább bonyolítja a szálakat új regényében.

Az HBO sorozat Candace Bushnell azonos című regénye alapján készült, a Szex és New York pedig ezúttal is TV show formátumban fut majd tovább. A felvezető könyv idén nyáron jelenik meg, és a megfilmesítés jogaira már le is csapott a Paramount produkciós cég.


Is There Still Sex in the City? (Még mindig van szex New Yorkban?) címmel folytatja a négy nő történetét Candace Bushnell, ám más hangsúlyokkal, mint évtizedekkel ezelőtt. Arról szól majd a kötet, hogy milyen az élet 50 felett. Jórészt New Yorkban, az Upper East Side-on játszódik majd továbbra is, ám mellette megjelenik a vidéki idill is. A párkapcsolatok kialakulása helyett pedig azok megsemmisülése lesz a középpontban. Jelentősen kevesebb lesz a másnapos reggelik melletti pletykálkodás, helyette komoly beszélgetésekre számíthatunk válásról, gyerekekről, közeli hozzátartozók haláláról. Ezzel kapcsolatosan meg is indultak a találgatások, hiszen a harmadik mozifilm forgatókönyvében Mr. Big szívrohama is szerepelt, lehet, hogy a könyvben is hasonló történik? Fontos szál lesz még az öregedés és a szépség kapcsolata, az önelfogadás.

Egyelőre hatalmas optimizmussal és lelkesedéssel várják a tengerentúlon a folytatást. “Az eredeti Szex és New York könyv és sorozat mérföldkő volt nők egy egész generációjának. Rendkívül örülünk, hogy most egy olyan korosztályról, az ötvenesekről beszélhetünk, akik mintha már nem is léteznének. És már most válaszolhatok a címbeli kérdésre: Igen! Még több szex van New Yorkban!” – nyilatkozta a várható sorozatról Nicole Clemens, a Paramount TV elnöke.

Fotó: Getty Images