Inspiráló lakásbelsők kedvenc sorozatainkból

2019. február 27.
Egy-egy jól eltalált szobabelsőt látva néha azt kívánjuk, bárcsak a kedvenc sorozatunkban élhetnénk. Inspirálódj a híres nappalikból, konyhákból vagy gardróbszobákból, és alakítsd a saját otthonodhoz őket.

Jóbarátok

Nehéz kiválasztani egyet a kilencvenes évek meghatározó sorozatának helyszínei közül, de ha muszáj, akkor Monica otthonára szavazunk. A lila falak, a szekrények és csecsebecsék tévétörténelmi ikonná tették a New York-i lakást. A stílusát nevezhetjük eklektikusnak: régi emlékek és dísztárgyak a falakon, és tökéletes tökéletlenségben összeválogatott bútorok a szobákban. Ha hasonló hangulatot szeretnénk teremteni, a bútorokkal célszerű kezdeni. Vásároljunk különböző székeket antikváriusnál, bolhapiacon, és ha valami izgalmas képet találunk, azt se hagyjuk ott. Szükség lesz még egy nagy, kényelmes kanapéra is, amin a barátok időzhetnek.

Mad Men – Reklámőrültek

Meggyőződésünk, hogy van összefüggés aközött, hogy nyolc évadon át futott sikeresen a sorozat, és ugyanezekben az években kezdődött az art deco feltámadása és visszatérése. A sorozat New Yorkban játszódik a hatvanas években, a karakterek pedig egy reklámügynökség dolgozói. Nagy szerencse, hogy az antik bútorok ára mostanában mélyrepülésben van, így elég jutányos áron juthatunk a korszak stílusában készült székekhez, kanapékhoz. Keressünk textúrában gazdag, fa borításos, szövettel bőrrel kombinált darabokat. És nem hagyhatjuk figyelmen kívül a korszak retró színárnyalatait sem. Használjunk természetes árnyalatokat, szürkéskéket, mustársárgát és narancsot.


The Big Bang Theory – Agymenők

A vígjátéksorozat egy csapat tudósról és egy csinos színésznőről szól, akik a két fő karakter, Sheldon és Leonard lakásában futnak össze. Tudósokról lévén szó, a hely tele van teleszkópokkal, földgömbökkel, táblával és rengeteg könyvvel. Nehéz egy szóval leírni a stílusukat, de ha muszáj, értelmiségi agglegénylakásnak nevezhetjük. Ha szeretnénk lemásolni a karakterjegyeket, vásároljunk bőr kanapét, széles dohányzóasztalt és egy robosztus könyvespolcot. Ez a stílus tökéletes otthonról dolgozóknak vagy hobbiszobának. Akaszthatunk a falra parafatáblát, bekeretezhetünk inspiráló feliratokat.


Szex és New York
Nem maradhat ki Carrie gardróbszobája, mely minden nő álma, akinek kettőnél több pár cipője van. Ha van elég hely a lakásban, azért is praktikus kialakítani gardróbszobát, mert így nem lesz többé szükség szekrényekre. A festéssel célszerű kezdeni, válasszunk élénk, vibráló színt, így még különlegesebb lesz a kis szobánk. Tervezzük meg, milyen tárolókra van szükségünk, vegyük számításba a ruhákon és cipőkön kívül a kiegészítőket, táskákat, kendőket, ékszereket is. Ha marad hely, elhelyezhetünk egy ülőkét is.

Modern Family – Modern család

Könnyű azonosulni a sorozat szereplőivel, a koránt sem tökéletes szülőkkel, a különböző személyiségekkel. Vegyük most a Dunphy család klasszikus, kertvárosi otthonát. A klasszikus és a kortárs stílus keveredik házuk berendezésében, így nem kell aggódniuk, hogy egy év alatt kimegy a divatból. Kényelmes bútorokat szerezzünk be, és használjunk fehér és más világos árnyalatokat, ha mi is hasonló stílusra vágyunk. És persze ne felejtsük el bekereteztetni a képeket a gyerekekről.

Gilmore Girls – Szívek szállodája

Ki tudná elfeledni Lorelai laza stílusát? A vidéki stílus kedvelőinek maga a paradicsom a sorozatbeli otthon. A kedvencünk mégis a konyha, melyet a csipkefüggönyök tesznek igazán különlegessé. Antik tányérokat, kosarakat és növényeket kell még beszereznünk, ha a vidéki romantikára vágyunk! Vegyítsük retró elemekkel, ilyenek például a zöld csempe és az ötvenes évekbeli székek. Bónusz, ha tudunk szerezni egy vintage sparheltet vagy hűtőt.


Forrás: Better Homes & Gardens