5 tény, amit tudnod kell Mahershala Aliról

2019. április 12.
A Zöld könyvet választották 2019 legjobb filmjének, Mahershala Ali pedig megkapta érte élete második Oscarját. Májusi lapszámunkban találkozhattok a színésszel, itt pedig öt olyan dolgot olvashattok el róla, amiről még biztos nem hallottatok.

1. Mahershala Ali az első muszlim színész, aki Oscar-díjat kapott.
Ráadásul kettőt. Első Oscarját a 2017-es Holdfény című filmben nyújtott alakításáért söpörhette be, akkor is a legjobb férfi mellékszereplő kategóriában.


2. A 45 éves színész születési neve Mahershalalhashbaz Gilmore.
2010-ben rövidítette Mahershalára keresztnevét, mivel azt túl hosszúnak találta a sikeres színészi karrierhez. Egy kis szerepet játszott a Túl a fenyvesen című filmben, és a plakáton csak M. Ali néven szerepelt, nem fért rá a teljes neve. Ezután döntött úgy, hogy rövidebbre változtatja.

3. Édesapja színész volt a Broadway-n, édesanyja pedig miniszter.
Édesapja a kilencvenes évek végén halt meg. Édesanyja katolikus neveltetésben részesítette, és csak 20 évvel ezelőtt tért át a muzulmán hitre.


4. Bár kosárlabda ösztöndíjat ajánlottak neki az egyetemre, inkább a színészetet választotta.
A New York Egyetemen tanult. Ráadásul nem csak a sportban és a színjátszásban volt tehetséges, a slam poetry-vel is kacérkodott, emellett Prince Ali néven raplemezt is adott ki 2007-ben,
Curb Side Service címmel.

5. Szereti látni magát a mozivásznon.
Mahershala Ali Vanity Fairnek adott interjúban elmondta, hogy megnézte a Kártyavár összes évadát, és gyakran kétszer-háromszor is végignézi a saját filmjeit. Így rázza le magáról a színészek tipikus szorongását és igyekszik egészében élvezni az elkészült munkát.

Fotó: Getty Images