Beyoncé őszintén vallott az ikerterhesség nehézségeiről

2019. április 19.
Beyoncé terhessége az ikreivel nem volt könnyű menet. Új dokumentumfilmjében részletesen elmesélte, miért volt nehéz és bonyolult a második várandóssága.

Az ikerterhesség nem könnyű még egy akkora sztárnak sem, mint Beyoncé. Az ikrek, Sir és Rumi világra jöveteléről Homecoming (Hazatérés) című új dokumentumfilmjében beszélt a 37 éves énekesnő.  “A testem sokkal több mindenen ment keresztül, mint amit valaha el tudtam képzelni, hogy megtörténhet” – vallotta be Beyoncé. Preeklampszia, másnéven terhességi toxémia lépett fel az énekesnőnél, mely magas vérnyomással járó életveszélyes állapot az anyánál, így sürgősségi császármetszésre került sor.

2016 második felében hozta nyilvánosságra az énekesnő második várandósságát, ikonikus fotóval jelentette be a híreket az Instagramon. A 2017-es Coachella fesztiválon még tervezte fellépését, ám ezt le kellett mondania. “Váratlanul ért, hogy terhes vagyok, az pedig, hogy ikrek, még nagyobb meglepetés volt” – emlékezett vissza Beyoncé. 2017 júniusában születtek meg végül az ikrek, Beyoncé ekkor 98,8 kilogramm volt. Ráadásul a szülés sem volt problémamentes. A sürgősségi császármetszés előtt az egyik bébi szívhangja is gyengült, kihagyott. Így nem lehetett halogatni a műtétet.

A színpadra a Coachella fesztiválon tért vissza Beyoncé tavaly, ami állítása szerint szintén hatalmas kihívás volt számára. “A koreográfia nagy része az érzésekről szól, nem a tánctudásról. És nehéz úgy mozogni, hogy nem érzed azt, hogy önmagad vagy” – vallott róla az énekesnő. “Újra kellett építeni a testem a műtét után. Sokáig tartott, hogy ismét magabiztosan érezzem magam, hogy visszakapjam a saját személyiségem.”

“Eleinte rengeteg izomfájdalmam volt, és a lelkem és a testem nem volt összhangban. Lélekben nem voltam jelen, a gyerekeimmel akartam lenni” – tette hozzá Beyoncé. Rettegett tőle, hogy nem lesz már soha ugyanolyan fizikailag, nem nyeri vissza az erejét és állóképességét. A Homecoming című dokumentumfilm, mely a Netflixen már elérhető, tartalmaz otthon készült videókat is, mint például amikor Jay-Z, az énekesnő férje először találkozik az ikrekkel, és egy különleges jelenetet, melyen az idősebb lánya, Blue Ivy énekel.

Fotó: Getty Images