Julia Roberts már nem elég naiv a romantikus filmekhez

2019. május 10.
Julia Roberts ikonikus romantikus vígjátékokkal alapozta meg hírnevét, ám most úgy nyilatkozott, többé nem szándékozik ilyen filmeket forgatni.

A Pretty Womantől a Sztárom a páromig olyan romantikus filmek fűződnek Julia Roberts nevéhez, melyek egy egész korszakot határoztak meg. Ám a színésznő úgy érzi, túl sok élettapasztalatot gyűjtött már ahhoz, hogy meggyőzően alakíthassa egy szerelmes film főszerepét. “Hacsak nem mi lennénk a romantikázó főhősök szülei” – tette hozzá. “Eljött az a pont a karrieremben, mikor az embereknek már nem a romantikus filmek jutnak eszükbe rólam. Szerettem ezeket a mozikat, szerettem szerepelni bennük, szeretem nézni őket, ám néha megtörténik, hogy az élet egy pontján túl már egyszerűen nem működnek” – magyarázta Julia Roberts. Úgy véli, hogy a romantikus vígjátékok szereplőinek elég naivnak kell lenniük ahhoz, hogy megtörténhessenek velük azok a félreértések és visszatérő szituációk, melyek állandó elemei ezeknek a moziknak. “Nem a korról van szó, ez inkább arról szól, hogy a nézők tudják, hogy te tudod”- tette hozzá Roberts.


Az Oscar-díjas színésznő legutóbbi munkája is egy pszichológiai dráma. Az Amazon új sorozatában, a Homecomingban Heidit alakítja, egy kormányhivatal korábbi dolgozóját, aki a poszttraumatikus stressz szindrómától szenvedő veteránoknak segít visszailleszkedni leszerelés után a civil életbe. Vagy legalábbis ez az, amit a pácienseknek mondanak. Heidi hirtelen ki is lép munkahelyéről, és egy poros étkezdében kezd dolgozni. A Gengszterkorzóbó ismert Shea Whigham kapta a hirtelen karrierváltás ügyében nyomozó hivatalnok szerepét, az ő feladata lesz, hogy kiderítse, mi is folyik valójában az ügyosztályon.

Fotó: Getty Images

A júniusi Marie Claire címlapján Julia Roberts, a magazinban pedig interjú örök kedvencünkkel!