Luke Perryt környezetbarát gombaöltönyben temették el

2019. május 11.
A stroke-ban nemrégiben elhunyt Luke Perry-t egy speciális, biológiailag lebomló öltönyben temették el, mely részben gombákból készült.

A Beverly Hills 90210 és a Riverdale sztárja, Luke Perry márciusban kapott sztrókot és halt meg 52 éves korában. Tennessee-ben, saját farmján helyezték örök nyugalomra. A temetésen a szűk család vett részt, menyasszonya, Wendy Madison Bauer, a színész 18 éves lánya, Sophie Perry, 21 éves fia, Jack Perry és gyermekei anyja, Rachel Sharp.


A színész lánya, Sophie posztolt az Instagramra egy fotót a kaliforniai Redwood erdőben növő vadon élő gombákról. “A gombák teljesen új jelentést hordoznak számomra. Semmilyen magyarázat nem tudja visszaadni, micsoda zseni volt, aki a gombából készült temetési öltönyt kitalálta, pedig ez csodálatos környezetbarát alternatívája a temetkezésnek” – írta a kép alá Luke Perry lánya. “Édesapám is rábukkant erre a lehetőségre, és olyan izgatott volt tőle, amilyennek még sohasem láttam. Ilyen öltönyben temettük el, ez volt az utolsó kívánsága” – tette hozzá Sophie Perry.

A Coeio.com által készített öltöny 1500 dollárba kerül, és fekete vagy semleges színben lehet választani. A kézzel készített öltözet teljesen biológiailag lebomló és zero-waste. Gombákat és más mikroorganizmusokat telepítettek az öltönybe, ezek együttesen segítik a lebomlást, semlegesítik a testben található méreganyagokat és tápanyagot közvetítenek a növényeknek, így az ilyen öltözetben eltemetett személyek teste teljes mértékben a földet gazdagítja majd és új élet sarjadhat belőlük. A cég ígérete szerint a gombák, amiket felhasználnak, nem genetikailag módosított fajok.

Forrás: E Online
Fotó: Getty Images