Doris Day-nek nem lesz temetése

2019. május 16.
97 éves korában elhunyt Doris Day legendás hollywoodi sztár. Végakaratában világosan kinyilvánította, hogy nem akar temetést, megemlékezést és síremléket.

A legendás hollywoodi színésznő, Doris Day 97 éves korában elhunyt. Menedzsere és közeli barátja, Bob Bashara mondta el a People magazinnak, hogy a színésznő végakaratában rendelkezett a halála utáni tennivalókról, és nem akar sem temetést, sem megemlékezést, sem síremléket. “Nem szerette a halált, a házi kedvenceivel sem tudott ott lenni, mikor végső nyugalomra helyezték őket. Nehézséget okozott neki elfogadni a halál gondolatát” – tette hozzá Bashara.


Doris Day hívő katolikus lett, miután összeházasodott Martin Melcher producerrel. Férje 1968-as halála után is vallásos életet élt. “Hitt Istenben, és úgy gondolta, hogy a csodálatos hangja és tehetsége Istentől kapott adomány” – mondta el Bob Bashara. Nem tudja biztosan közeli barátja sem, miért nem akart Doris Day temetést, de úgy véli, hogy rendkívül félős és visszahúzódó természete lehet az oka. “Sohasem akarta, hogy sztárként tekintsenek rá, nem is viselkedett úgy. Ő mindig egy kicsi lány volt Cinncinnattiből, aki rendkívül tehetséges volt, és elindult a világba szerencsét próbálni. Mindig nyílt volt, őszinte. Nem értette, miért rajonganak érte az emberek. A rajongói levelekből tudta, hogy rengetegen szeretik, és ez sokat jelentett neki, de nem értette sosem”- tette hozzá menedzsere.

Doris Day birtokát jótékony célra adományozzák végakaratának megfelelően. Alapítványát, az állatok megmentésével foglalkozó Doris Day Animal Foundationt is tovább működtetik.

Fotó: Getty Images