Ellen Pompeo többször is ki akart lépni a Grace Klinikából

2019. június 09.
A Grace Klinika forgatásának légköre mérgező volt Ellen Pompeo szerint a produkció első tíz évében, ezért a színésznő többször is ki akart lépni a sorozatból. A családja miatt maradt mégis benne.

Bár imádta a Grace Klinikát, és imádja a mai napig, sok olyan pillanat volt a sorozat forgatásának első tíz évében Ellen Pompeo szerint, mikor legszívesebben kilépett volna. “Komoly kulturális különbségektől, rettenetes viselkedéstől volt mérgező a forgatás légköre. Ám amikor gyermekeim lettek, utána már nem rólam szólt többé a dolog. A családom érdekében ki kellett tartanom. Valljuk be, negyven évesen hol máshol kaphattam volna ekkora fizetést?” – vallott róla a sorozat egyik főszereplőjét alakító Ellen Pompeo. “Gondját kell viselnem a gyerekeimnek. Tíz évad után azonban hatalmas váltás volt a kamera mindkét oldalán” – tette hozzá. És saját bevallása szerint neki magának is nagy szerepe volt ebben.


“Célommá vált, hogy a tíz évnyi nyugatlanság után olyan légkört teremtsünk, ahol jó dolgozni és amire büszkék lehetünk. Három gyermekem van, és nemcsak nekem, több kolléganőmnek is családja lett az elmúlt években. Shonda Rhimes, a sorozat producere csodálatos, hagyja, hogy anyák legyünk. Nem kell utaznunk és nem kell magára hagynunk a gyerekeinket” – folytatta Pompeo.

A legfőbb lökést azonban az adta a színésznőnek a maradásra, hogy átírták a sorozat végkifejletét is. “Patrick Dempsey elhagyta a produkciót az utolsó évadra. A stúdió attól tartott, hogy a férfi szál nélkül nem lehet végigvinni a történetet, én pedig be akartam bizonyítani, hogy így is remek lezárást tudunk adni a Grace Klinikának” – vallott a második küldetéséről a színésznő. Tavaly vált egyébként nyilvánvalóvá a számára, hogy férfi főszereplőtársa közel a kétszeresét keresi az ő fizetésének. “A férjem erre azt mondta, hogy aki bezárja a száját nem kap enni. Ha nem azt kapod, amit szeretnél, legyél nagylány. Ha tudom, hogy mennyit érek, ám ezt nem mondom meg a főnökeimnek, hiába sírok” – mondta el nagy felismeréséről. Azóta elhivatottan küzd azért, hogy a nők is merjenek kiállni magukért a munkahelyükön, és egyenlő esélyekkel induljanak, mint férfi társaik.


Forrás: People
Fotó: Getty Images