Ashley Graham nem csak egy test

2019. június 20.
Ashley Graham kikéri magának, ő nem csak egy test. A szupermodell, aki átalakította, amit a modellekről és a divatiparról gondoltunk az elmúlt évtizedekben, azt akarja, hogy jegyezze meg mindenki egyszer és mindenkorra, hogy a test tárgyiasítása nem szexi, és egyedül az számít, hogy egy nő mit gondol a saját testéről.

Nem csak szupermodell, Ashley Graham egyszerre aktivista, író, tervező, televíziós és podcast házigazda és előadó, aki rendkívül belefáradt abba, hogy az emberek képtelenek túllátni a híres domborulatain. “A testemet mindig úgy kezelték, mint egy tárgyat, ami nem is az enyém” – mondta a 31 éves modell. “Te vagy a szexi lány. A meztelen lány. A férfiak istenítenek a homokóra alakod miatt. Mindig csak az került szóba, mások mit gondolnak a testemről, egészen addig, míg meg nem találtam a hangom. Most már el tudom mondani én is, mit gondolok a saját testemről” – tette hozzá Ashley Graham.


A szupermodell egy kizárólag nőkből álló csapatot hozott létre, akik a különböző üzleti vállalkozásaiban dolgoznak, és sok más erős nőt állított maga mellé, például Gayle Kinget és modelltársát, a testpozitív szemlélet másik úttörőjét, Crystal Rennt, akik mentorként segítenek neki. Ám miközben a Sports Illustrated fürdőruhás számának címlapjára került és történelmet írt azzal, hogy a Revlon divatmárka személyében először ajánlott szerződést plus size modellnek, Ashley Graham nyomasztónak találja, amikor azt látja, mennyi tennivalója van még azzal kapcsolatban, hogy megváltoztassa a divat- és szépségipar szemléletét. “A legfontosabb dolog, amit hangsúlyoznunk kell, a sokszínűség és elfogadás. Nem pipálhatod ki egyszerűen a dolgokat, hogy kész, megcsináltuk. Ez csak úgy működik, ha hozzátesszük, hogy rendben, ez volt az első alkalom, legközelebb többféle embert adunk hozzá. Más nemű, szexualitású, vallású és egészségi állapotú emberek is megjelennek.” Ashley Graham célja, hogy hírnevét és befolyását a szakmában erre használja fel a következő években.


Forrás:
Allure

Fotó: Getty Images