Leonardo DiCaprio környezetvédelmi világszervezet létrehozásában segédkezik

2019. július 04.
A jótékonysági tevékenységükről ismert milliárdos befektetők, Laurene Powell Jobs és Brian Sheth társaként egy nonprofit környezetvédelmi világszervezet létrehozásában vesz részt Leonardo DiCaprio.

Régóta ismert, hogy Leonardo DiCaprio elhivatott környezetvédő, nem meglepő, hogy ismét egy klímaváltozás és a biodiverzitás csökkenése ellen küzdő szervezet mellé áll. Az új szervezet, melynek neve Earth Alliance, “világszerte az ökoszisztéma és a vadvilág védelmének érdekében lép fel, küzd a klímaigazságosságért, támogatja a megújuló energiaforrásokat és biztosítja az élethez való jogot minden élőlény számára a Földön” – áll a szervezet állásfoglalásában. Leonardo DiCaprio az Earth Aliiance-t egy “új, nagyobb, gyorsabb platformnak” nevezte, mely segít megosztani az erőforrásokat és megtalálni a legjobb programokat az aktuális környezetvédelmi problémák megoldására a bolygó bármely pontján.


A színész már régóta elkötelezett környezetvédő, 100 millió dollárt adományozott már a Leonardo DiCaprio Alapítványon keresztül különböző környezetvédelmi célokra, az oroszlánok ápolásától kezdve a mangrove erdők újratelepítésén keresztül  a napenergia jobb és hatékonyabb felhasználásáig. Leonardo DiCaprio saját alapítványa is beolvad az Earth Alliance-be.

Brian Sheth, a Vista Equity Partners alapítója és vezetője feleségével együtt szintén létrehozott már egy alapítványt környezetvédelmi és oktatási célokra, mely a most induló világszervezet működési és adminisztrációs költségeit biztosítja majd.

Laurene Powell Jobs, az Apple társalapítója és vezetője, Steve Jobs özvegye. Ő az Emerson Collective társadalmi szervezet elnökeként szintén az új szervezet alapítói között van.

Az Earth Alliance ösztöndíjakat, oktatási lehetőséget biztosít majd, kampányok és filmek finanszírozását vállalja, valamint együttműködik a helyi szervezetekkel és emberekkel az olyan térségekben, amelyeket a legjobban érint a fajpusztulás és a klímaváltozás.

Forrás: Page Six
Fotó:
Getty Images