Michelle Obama csodálja, hogy a lányainak egyáltalán vannak barátai

2019. július 09.
Michelle Obama beszélt arról, mennyire nehéz volt lányainak a normális tiniélet a biztonsági emberekkel a nyomukban. Bár próbáltak minél normálisabb körülményeket biztosítani számukra a Fehér Házban is, csodálja, hogy egyáltalán lettek igazi barátai a lányoknak.

A korábbi first lady, Michelle Obama egy interjúban beszélt arról, milyen váratlan és nehéz helyzeteket teremtett, hogy a Fehér Házban kellett átesnie a két lányának, a most 21 éves Maliának és 18 éves Sashának a tinédzser éveiken. “Csak a saját gyermekkorunkra támaszkodhattunk. Barack és én is normális életet éltünk egészen az ő képviselőházi beszédéig, amikor őt, mintha rakétából lőtték volna ki” – emlékezett vissza a kezdetekre Michelle Obama.


Mikor Barack Obamát elnökké választották, és beköltöztek a washingtoni Fehér Házba, minden erejükkel azon voltak, hogy ez ne szálljon a gyerekeik fejébe. “Arra fókuszáltunk, hogy azt tegyék, amit tenniük kell ennyi idősen, ez pedig azt jelentette, hogy úgy csináltunk, mintha az egész őrület körülöttünk nem is történne meg. Nyolc évig azzal a felfogással éltünk, hogy igen, az apukát az amerikai elnök. Ezzel nektek nincs semmi dolgotok, a ti feladatotok, hogy iskolába járjatok. Igen, ott vannak a biztonsági emberek, tegyetek úgy, mintha ott se lennének, ők nem a ti személyzetetek. A ti célotok, hogy menjetek a suliba, normálisan tanuljatok, ne játszátok meg magatokat és ne hozzatok szégyent ránk, ha lehet” – vázolta Michelle Obama az akkori életük fő vezérfonalait.

De ennek ellenére is nehéz volt megtapasztalnia az Obama lányoknak azokat a dolgokat, amiket az ő korukban más gyerekek átélnek, egyszerűen a biztonsági ügynökök jelenléte miatt. “Képzeljék el, milyen lehet az első csók úgy, hogy egy rakás fegyveres-fülhallgatós férfi veszi körül” – mutatott rá a volt first lady. “Vagy milyen lehetett, ha Malia és Sasha átmentek aludni a barátaikhoz. Először ment a telefonhívás: rendben, szükségünk van a biztosítási számokra, a születési adatokra. Aztán mennek férfiak, akik átfésülik a házat. Ha fegyver vagy drogok vannak, csak mondjátok el nekik. Úgyis megtalálják. Ne hazudjatok. Nem veszik el, de tudniuk kell, hol van. És amúgy kint lesznek az ajtó előtt egész éjszaka, kedves lenne, ha a mosdóba beengednétek őket. Csodálkozom, hogy a gyerekeimnek lettek barátaik”- mutatott rá a nehézségekre Michelle Obama.

Mostanra Sasha és Malia is főiskolára jár már, így Michelle és Barack Obama is megismerkedett az üres fészek szindrómával. “Sokkal több időnk van egymásra, és a stresszszintünk is jelentősen csökkent. Ismét felfedezzük egymást. Ez a jó abban, ha olyan párral élünk, akivel kölcsönösen tiszteljük és szeretjük egymást, már 27 éve” – tette hozzá Michelle Obama.

Forrás: ET Online
Fotó: Getty Images, Profimédia/Red Dot