5 bölcsesség Michelle Obamától

2019. február 26.
Michelle Obama példakép minden nő számára. 2009 és 2017 között az Egyesült Államok első afroamerikai First Ladyje számos társadalmi ügy szószólója volt. Kampányolt az egészséges táplálkozás és a nők taníttatása mellett, támogatta a katonai veteránok családjait, és harcolt a gyerekkori elhízás ellen. Üzletasszony, ügyvéd, feleség és családanya egyszerre, mindemellett a stílusa is lélegzetelállító. 

Íme 5 bölcsesség Michelle Obamától, amit érdemes megtanulnunk tőle:

“Amikor keményen dolgoztál, mindent jól csináltál, és átsétálsz a lehetőségek ajtaján, ne csapd be magad mögött az ajtót. Nyúlj vissza, és add meg másoknak ugyanazokat az esélyeket, melyek téged segítettek a sikerhez.”

“Az egyik legfontosabb tanítás, amivel felnőttem: Mindig maradj hű magadhoz és ne hagyd, hogy bárki eltántorítson céljaidtól. Ezért amikor negatív dolgokról vagy rosszindulatú támadásokról hallok, egyszerűen nem is veszem tudomásul. Egyáltalán nem fordítok rájuk energiát, hisz pontosan tudom, ki vagyok én. ”

„Lehet, hogy félünk, mert sebezhetők vagyunk, lehet, hogy elfogadtuk ezt az érzést és csendben maradtunk, mert senki sem hallotta meg a hangunkat. És mert lehet, hogy elhittük: vannak olyan emberek, akik nőként számba sem vesznek bennünket.”

„Egy dolgot tisztázzunk: a hatalommal rendelkező férfiaknak semmi szükségük arra, hogy a nőket leigázzák, így fitogtatva erejüket. Azok, akik igazán erősek, a gyengéken segítenek, őket bátorítják.”

„A jó kapcsolatok sosem okozhatnak fájdalmat.”

További idézetekért keresd a Julianne oldalát!