Jason Momoát is megtalálta a body shaming

2019. július 16.
Jason Momoa nyaralása alatt készült félmeztelen fotót posztolt magáról, meg is jelentek az gyűlölködők, akik aputestűnek nevezték a színészt. A közvélemény és a fitness szakértők az Aquaman sztárja mellé álltak, és megvédték a body shaminggel szemben.

Sosem gondoltuk volna, hogy megtörténhet, de a Trónok harca Khal Drogója és az Aquaman főszereplője, Jason Momoa is a body shaming célpontja lett, miután felső nélküli képet posztolt a nyaralásáról. A fotón a színész sokkal inkább látszik egy normális férfinak, mint egy kőkemény szuperhősnek, és ez elég is volt a gyűlölködőknek. “Ki lopta el Aquamen kockáit a hasáról?!” – írta egy kommentelő a kép alá.


Sokan azonnal Jason Momoa védelmére keltek. “Továbbra is a férfiak 90 százalékánál jobb teste van” – válaszolt egy rajongó a fanyalgóknak. “Ha Jason Momoát ezért a képért kritizálják, akkor én soha többé nem is merem levenni a pólómat nyilvánosan” – vágott vissza egy másik kommentelő. “Ugye azt tudjátok, srácok, hogy a leszálkásított, kockás hasizom és tökéletes fizikum, amit a filmeken látunk, nem állandóan fenntartható állapot?” – mutatott rá egy másik válaszoló, akivel a fitness szakértők is teljesen egyetértenek.

“Mindenkinek vannak hasizmai. Akinek láthatók a kockái, alacsony a testzsírszázaléka, remek a genetikája” – mondja Noam Tamir hollywoodi személyi edző. “Azoknak, akiknek szuperhősszerűen kockás a hasa, mindkettő egyszerre” – teszi hozzá. Rengeteg modell, mozisztár és testépítő módszere az izmok láthatóbbá tételére, hogy egyszerűen dehidratálják a szervezetüket, ám ez rendkívül kockázatos, és nem is fenntartható. Hugh Jackman például 36 órán át tulajdonképpen nem fogyasztott folyadékot, hogy a Farkas című filmjének forgatására kipattintsa izmait. Jason Momoa is valami hasonlót tett, hogy szuperhős formába hozza magát Aquamanként. A fitness szakértők szerint is működik a dolog, ám rendkívül veszélyes és megviseli a szervezetet.


A színészek nem kis veszélynek teszik ki magukat, mikor egy szerep kedvéért közel három napig nem vesznek magukhoz vizet. A szívet rettenetesen megterheli, károsíthatja a veséket, összezavarja az agyat, koncentrációs zavarokat okoz. A kiszáradás a sejtek túléléshez szükséges elektrolitegyensúlyát is felborítja. Ráadásul az ilyen rövid és látványos akciók a hosszú távú izomépítést sem segítik, mivel az izmok 70-75 százaléka is víz. A testépítők és sztárok sem otthon, saját ötlettől vezérelve végzik ezeket a szálkásításokat, szakértők támogatják őket és szigorú orvosi ellenőrzés alatt vannak végig. Ráaádsul, ahogy látszik, a hétköznapjait még Aquaman is Jason Momoaként tölti, kevésbé kockás hassal is rendkívül vonzón és egészségesen.

Fotó: Getty Images, Profimédia/Red Dot