Sharon Stone-t elfelejtette Hollywood a sztrókja után

2019. július 22.
Hét évig tartott, mire felépült első sztrókja után Sharon Stone. Ezalatt a színésznő úgy érezte, brutálisan bánt vele Hollywood.

Sokat dolgozik azért, hogy felhívja a figyelmet az agyi érkatasztrófákra Sharon Stone, miután ő maga is átesett egy súlyos sztrókon 2001-ben. Ráadásul a hosszú lábadozás alatt úgy érzi, Hollywood nem bánt túl kedvesen vele. “Az emberek nem bántak velem kesztyűs kézzel. A kolléganőktől kezdve a női bíróig, aki az ügyemet vitte, nem gondolom, hogy bárki is felfogta, milyen veszélyes a sztrók, és milyen sokáig tart a felépülés. Nekem hét évembe tellett” – mondta el Sharon Stone a Women’s Brain Health Initiative rendezvényén.


A betegsége idején volt válófélben Sharon Stone férjétől, Phil Bronstein újságírótól, karrierjében pedig épp fénykorát élte. “Próbáltam megtartani a fiam felügyeleti jogát, próbáltam egyszerűen csak funkcionálni, hogy képes legyek egyáltalán dolgozni. A házamat jelzáloggal kellett megterhelni, mindenemet elveszítettem. A szerepeimet is, a helyemet Hollywoodban” – mondta el a színésznő.

Tíz évvel korábban az Elemi ösztön főszerepével robbant be a filmvilágba Sharon Stone, majd nem sokkal később Oscar-jelölést kapott Martin Scorsese 1995-ös filmjében, a Casinóban nyújtott alakításáért. Ám sztrókja után Hollywood elfelejtette őt. “Az egész Diana hercegnő esetéhez hasonlított. Ő és én is olyan híresek voltunk. Aztán őt baleset érte, én sztrókot kaptam. És elfelejtettek minket” – húzott párhuzamot a tragikus sorsú hercegnő és a saját élete közé a színésznő. Sharon Stone-t, saját bevallása szerint, 2005-ben a Dior szerződése mentette meg, majd a televízió fedezte fel újra. Jelenleg az HBO misztikus gyilkossági sorozatában, a Mosaic-ban játszik, és várhatóan a Netflix egyik új szériájában, a Ratchedben is szerepet kap, mely a Száll a kakukk fészkére című klasszikus spinoffja lesz.

Fotó: Getty Images