Leonardo DiCaprio nem bízott a lángszóróban

2019. augusztus 18.
A Volt egyszer egy Hollywood egyik leglátványosabb jelenete, mikor Leonardo DiCaprio megszerez egy lángszórót, és azzal végez a Manson-banda egyik tagjával. A színész azonban egyáltalán nem élvezte a forgatást, sőt, rettegett tőle.

Quentin Tarantino legújabb filmjében, a Volt egyszer egy Hollywoodban, Leonardo DiCaprio karaktere bátran és magától értetődően veszi kézbe a lángszórót, ám a színésznek voltak kétségei a jelenettel kapcsolatban. Ahogy Robert Alonzo, a film kaszkadőr-koordinátora nyilatkozott, Leonardo DiCaprio eléggé fél tőle, hogy saját maga kezelje a lángszórót, és a jelenetben dolgozó színészekre irányítsa. “Több mint húsz éve dolgozom kaszkadőrökkel, így van tapasztalatom a lángszóróval is. Próbáltam eloszlatni Leonardo félelmeit azzal, hogy először rajtam próbálja ki az eszközt. Meg akartam mutatni neki, hogy senki sem sérül meg a lángszórótól – magyarázta a kaszkadőrök koordinátora. – Nagyon nehéz lelkileg feldolgozni, hogy közel tíz másodpercen keresztül égetsz valakit, és közben a karakterből se ess ki, sikerüljön a jelenet.” A jelenet láthatóan jól sikerült, Leonardo DiCapriót pedig az egész stáb megtapsolta a forgatás után.


A 44 éves színész nem csak a Volt egyszer egy Hollywood forgatásával volt elfoglalva az utóbbi időben. A környezetvédelemért folytatott ádáz harcát sem hanyagolta el. Pár hete újabb húsz millió dollárt ajánlott fel alapítványán keresztül a klímaváltozás elleni küzdelemre. “Büszkék vagyunk, hogy több mint száz szervezet munkáját támogathatjuk itthon és külföldön. Ők tesznek a föld, az óceánok, az erdők és a veszélyeztetett fajok megőrzéséért a jövő generációinak” – mondta Leonardo DiCaprio a Yale Egyetemen tartott beszédében.

Fotó: Getty Images

Exkluzív interjúnkat Leonardo DiCaprióval szeptemberi lapszámunkban olvashatod!