Keanu Reeves 20 év után ismét belép a Mátrixba

2019. augusztus 23.
Keanu Reeves húsz év után ismét magára ölti egyik legikonikusabb szerepét, jövőre ugyanis folytatják a Mátrix-trilógiát. Az új filmben nem csak Neóval találkozhatunk újra.

Húsz év után újabb folytatást kap a Mátrix-trilógia. Keanu Reeves ismét Neo bőrébe bújik, Carrie-Anne Moss-t pedig Trinity-ként láthatjuk újra. A negyedik moziban nem csak a két főszereplő lesz a régi, de Lana Wachowski írja és rendezi majd a filmet, aki az első három részen is dolgozott testvérével, Lily Wachowskival együtt.


“Sok ötlet, amit Lilly-vel együtt találtunk ki húsz évvel ezelőtt, időszerűbb, mit valaha. Nagyon boldog vagyok, hogy ezek a karakterek ismét az életem részévé lesznek, és hálás vagyok, hogy újabb esélyt kaptam, hogy a brilliáns barátaimmal, Keanu Reeves-szel és Carrie-Anne Moss-szal dolgozzak ismét” – mondta Lana Wachowski a Variety-nek.

Az első Mátrix-film 1999-ben került a mozikba, és azonnal kultfilmmé vált. A Mátrix – Újratöltve és a harmadik rész, a Mátrix – Forradalmak 2003-ban követték az első mozit. A negyedik rész is Keanu Reeves karakterének, Neónak az útját követi tovább, ahogy a valóságosnak tűnő virtuális világban harcol a gépek ellen, akik foglyul ejtették az emberi lényeket.

Keanu Reeves, Carrie-Anne Moss és a harmadik főszereplő, Lawrence Fishburne is játszott együtt a Mátrix óta, 2017-ben a John Wick-sorozat második részében. A Mátrix 4 várhatóan jövő évben kerül a mozikba. 

Fotó: Profimédia/Red Dot