Viola Davis tökéletes választás Michelle Obama szerepére

2019. augusztus 29.
Viola Davis búcsút int a Hogyan ússzunk meg egy gyilkosságot? című sorozatban játszott szerepének, és fejest ugrik Michelle Obama alakításába.

A Showtime produkciós cég készít új antológia sorozatot First Ladies címmel, melyben Michelle Obama szerepére keresve sem találhattak volna megfelelőbb színésznőt, mint az Oscar-díjas Viola Davis-t.

A First Ladies egyórás drámasorozat lesz, melynek minden epizódjában egy-egy korábbi First Lady személyes és politikai életére fókuszálnak. Az első szezonban Michelle Obama mellett Eleanor Roosevelt és Betty Ford életébe is bepillantást nyerhetünk majd. “A washingtoni Fehér Ház keleti szárnyában is történtek sorsfordító, világot befolyásoló döntések, melyeket Amerika karizmatikus, dinamikus és erős First Lady-jei hoztak. Ez a sorozat arra vállalkozik, hogy elhúzza a függönyt, és bemutassa a titokzatos hősnők életét” – mondta a produkciós cég a sorozatról.


Viola Davis nem csak az egyik főszereplője lesz a sorozatnak. Az 54 éves színésznő és férje, egyben produkciós partnere, Julius Tennon executive producerként is beszáll a műsorba Cathy Schulman (Otherhood, Két lépés távolság), Jeff Gaspin (L.A.’s Finest) és Brad Kaplan mellé. A forgatókönyvet Aaron Cooley írja.

Viola Davis jelenleg a Hogyan ússzunk meg egy gyilkosságot? című sorozatban játszik, mely jövőre ér véget, így nyugodtan fejest ugorhat Michelle Obama szerepébe. A színésznő már találkozott is a volt First Lady-vel. Januárban, Michelle Obama születésnapján közös fotók is készültek róluk.

https://twitter.com/violadavis/status/1086006484968689664/photo/1?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1086006484968689664&ref_url=https%3A%2F%2Fpeople.com%2Ftv%2Fviola-davis-play-michelle-obama-new-series%2F

 

Forrás: People
Fotó: Getty Images