Susan Sarandon: “Csak olyan filmekben kapok szerepet, amikben haldoklok”

2019. szeptember 11.
Erős déjà vu érzése van Susan Sarandonnak új filmszerepével kapcsolatban. A Blackbird című drámában ismét egy nagybeteg nőt alakít, aki eutanáziával szeretne véget vetni a szenvedéseinek.

A Torontói Nemzetközi Filmfesztiválon mutatták be Susan Sarandon legújabb filmjét, a Blackbirdöt. Az Oscar-díjas színésznő alakítja a családfőt, Lily-t a megindító drámában, aki elhatározza, hogy vidéki házában összehívja családja generációit, és közli velük a lesújtó hírt: úgy döntött, hogy eutanáziát szeretne.

A 72 éves Susan Sarandon már számos alkalommal játszotta el a halálát a filmvásznon, elég ha egyik legkönnyfakasztóbb filmjére, az Édesek és mostohákra gondolunk. Az 1998-as filmben a limfómával diagnosztizált családanya, akit Susan Sarandon alakít, keres új társat férjének. Ebben a filmben Julia Roberts-szel játszanak együtt.

„Úgy tűnik, nekem már csak olyan filmeket ajánlanak, amikben meghalok vagy segítek meghalni valakinek, vagy valamilyen súlyos betegségem van – viccelt Susan Sarandon, mikor a Torontói Filmfesztiválon a két film hasonlóságáról faggatták. – Sok filmben voltam hasonló szituációban. Az egyik oka annak, hogy mégis el akartam játszani ezt a szerepet, hogy időről időre emlékeztetni kell magunkat arra, hogy a halál bármikor bekövetkezhet, akár akarjuk, akár nem. Úgy vélem, ez nagyon fontos emlékeztető.”

Bár a színésznő már nagyon sokféle módon „játszott a halállal”, ám van egy határ, amin képtelen lenne túllépni. “Nem bírnám eljátszani azt a szerepet, ahol a gyerekeim meghalnak. Nem tudnék erre gondolni. Ez túl sok lenne” – tette hozzá.

Fotó: Getty Images