Lady Gaga ismét filmszerepet vállal

2019. november 04.
Az előző alakításáért Oscar-díjra jelölt Lady Gaga ismét filmszerepet vállal. A Gucci-gyilkosság kitervelőjét, Patrizia Reggianit alakítja majd az énekesnő Ridley Scott új filmjében.

A Gucci-divatház alapítójának unokáját, Maurizio Guccit megölető exfeleség, Patrizia Reggiani szerepét játssza majd Lady Gaga következő filmjében, melynek rendezője Ridley Scott lesz. Az énekesnő első filmszerepe a Csillag születik (A Star is Born) című filmben volt, Bradley Cooper partnereként.


Maurizio Guccit, aki a divatház feje volt egykor, 1995-ben lőtték le az irodája előtt. Két évvel később Patrizia Reggianit letartóztatták és 29 év börtönre ítélték a gyilkosságban játszott szerepéért. A sajtóban az asszony Fekete Özvegyként vált ismertté. A lányai azzal védekeztek a bírósági tárgyalás alatt, hogy egy agydaganat volt hatással anyjuk viselkedésére. Reggianit 2016-ban engedték szabadon jó magaviselete miatt.

“Ha ismét láthatnám Mauriziót, elmondanám neki, hogy szeretem, és ő volt a legfontosabb személy az életemben” – mondta Reggiani egy 2016-os interjúban, melyet az Observernek adott. Mikor megkérdezték, szerinte mit válaszolna erre Maurizio, annyit mondott: “Azt hiszem azt mondaná, az érzés nem kölcsönös”.

Ridley Scott a felesége, Giannina Scott segítségével viszi filmvászonra a történetet. Az ő legismertebb szerepe a Gladiátorban volt, Russel Crowe feleségeként. A forgatókönyv a The House of Gucci: A Sensational Story of Murder, Madness, Glamour and Greed című könyvön nyugszik, és Roberto Bentivegna adaptálja filmre.

Lady Gaga játéka Bradley Cooper mellett rögtön Oscar-jelölést ért számára a legjobb színésznő kategóriában, és a legjobb dalért haza is vihette a szobrot. Az énekesnőnek nem ez volt az első filmes alakítása: Ryan Murphy American Horror Story-jában is játszott már egy kisebb szerepet, a mozivásznon pedig a Machete gyilkos című filmben debütált.

Forrás: Marie Claire Australia
Fotó: Getty Images