Catherine Deneuve sztrókot kapott

2019. november 08.
A francia mozilegendát, Catherine Deneuve-öt sztrókkal szállították kórházba. A család információi szerint állapota stabil és visszafordítható, a betegség nem érint létfontosságú területeket a színésznő agyában.

A 76 éves francia színésznő, Catherine Deneuve sztrókot kapott és kórházba szállították. Szerencsére a betegség nem érintette a mozgásfunkcióit, de egy darabig biztosan pihennie kell. A színésznő épp legfrissebb, De son vivant (Az ő életében) című filmjének a forgatásán dolgozott a franciaországi Gonesse-ben, mikor rosszul lett.


Catherine Deneuve a hatvanas években kezdte karrierjét, és olyan klasszikussá vált filmekben szerepelt, mint a Cherbourgi esernyők, A nap szépe vagy a Roman Polanski rendezte Iszonyat. A színésznőt 1993-ban Oscar-díjra is jelölték az Indokína című filmben nyújtott alakításáért.

Legutóbb a The Truth (Az igazság) című filmben láthattuk, melyet idén mutattak be a Velencei Filmfesztiválon. Ebben a moziban Ethan Hawke és Juliette Binoche voltak a színésznő partnerei. Deneuve maga is megjelent a filmfesztiválon a többi alkotóval együtt.

Egy szeptemberi, a Le Parisiennek adott interjújában a színésznő beszélt hosszú karrierjéről és életéről is. “Elég egyszerűen élek. Vacsorázom a barátaimmal, moziba járok… És próbálok nem augusztusban nyaralni, amikor minden strand tömve van” – válaszolta Catherine Deneuve arra a kérdésre, hogyan éli a mindennapjait. “A jelenben élek, nem helyezem magam a jövőbe. És a legfontosabb, hogy egyet értek a saját döntéseimmel” – tette hozzá a színésznő.

Fotó: Unsplash