Bella Hadid faültetéssel kompenzálja a sok repülést

2019. december 02.
Bella Hadid csatlakozott azoknak az egyre növekvő táborához, akik lelkifurdalást éreznek a rendszeres repülőgéppel való utazás miatt. A modell hatszáz fa ültetését tette lehetővé, hogy ezzel csökkentse ökológiai lábnyomát.

A közösségi oldalán jelentette be Bella Hadid, hogy hatszáz fa elültetésére adományoz pénzt, hogy ezzel csökkentse azt a környezeti terhelést, melyet az elmúlt három hónapban a rendszeres repülőgéppel való utazgatással okozott a bolygónknak.

A 23 éves modell is felismerte, hogy a repülés az egyik legnagyobb forrása a szén-dioxid kibocsátásnak, mely a globális felmelegedést okozza (többek között). Ha például egy New York – London repülőutat nézünk, minden utasra egy tonna szén-dioxid emisszió jut.

 


“A hatszáz fal elültetésével minden, az elmúlt három hónapban és az idei évben még várható repülővel megtett utamra 20 fa jut” – írta Bella Hadid bejegyzése mellé. A modell a OneTreePlanted nemzetközi szervezeten keresztül adományozott a faültetésre. 

“Nagyon elszomorít, hogy a munkámnak milyen nagy az ökológiai lábnyoma, és hogy a brutális klímaváltozás milyen hatással van a világunkra. Az Anyatermészetnek egy kis szeretetre van szüksége…” – magyarázta meg a modell, miért jutott eszébe, hogy valamilyen módon jóvá tegye a természetben az utazással okozott károkat.

“Először a szülőföldemen, Kaliforniában telepítenek majd az adományomból fákat (itt 129 millió fát kell ültetni, amit az erdőtüzek nemrégiben elpusztítottak), illetve természetesen az amazóniai esőerdők helyreállítására is jut” – mutatott lehetőségeket Bella Hadid arra is, hol lenne nagy szükség a segítségre. Majd arra kérte követőit, hogy ők is javasoljanak számára olyan régiókat a világ bármely pontjáról, ahol jól jönne az erdőtelepítésre szánt adomány.
A modell hozzátette azt is, hogy ha hazatér jelenlegi európai útjáról, saját kezűleg is telepít majd fákat, nem csak a jótékonysági szervezeten keresztül. 

Fotó: Getty Images