Colin Firth 22 év házasság után válik

2019. december 15.
Colin Firth és felesége, Livia nem tudták megmenteni huszonkét éve tartó házasságát, bár még két évig próbálkoztak a leselkedési és megcsalási botrány után.

Hivatalos közleményben jelentette be Colin Firth és Livia Firth, hogy elválnak. Közeli barátok maradnak ezután is, és a szeretettel viseltetnek egymás iránt gyermekeik, a 18 éves Luca és 16 éves Matteo érdekében is. A bejelentés körülbelül két évvel azután érkezett, hogy az 59 éves színész és Livia felfedte, hogy az asszonynak viszonya volt egy másik férfival, míg kapcsolatuk mélyponton volt.


Liviának 2015 és 2016 között volt kapcsolata egy olasz újságíróval, akivel korábban barátok voltak. Ezalatt az asszony épp szünetet tartott házasságukban Colin Firth-szel, hogy egyenesbe jöjjenek problémáikkal. Az afférból bírósági ügy is lett, mivel azzal vádolták az 55 éves Marco Brancaccia-át, hogy leselkedett és követte az asszonyt 11 hónapig tartó viszonyuk alatt. A férfi tagadta a vádakat. Ám 2017-ben újranyitották az ügyet, mivel Livia feljelentette, mert állítása szerint a férfi többször is megfenyegette. Brancaccia ezt a vádat is tagadta. “Az igaziság az, hogy Livia és én fiatalkorunk óta ismejük egymást, majd 2015-16 között volt egy 11 hónapig tartó viszonyunk. Ez 2016 júniusában ért véget, soha többé nem hívtam őt. Két WhatsApp üzenetet küldtem neki, egy születésnapi köszöntést és egy e-mailt Colinnak, amit nagyon megbántam” – mondta a férfi, akit jogerősen elítéltek a per végén zaklató üzenetek és e-mailek miatt, ám a felek peren kívül megegyeztek az ügy végén.

Colin Firth és Livia 1997-ben házasodtak össze, miután 1996-ban a BBC Nostromo című drámájának forgatásán megismerkedtek. A pár Olaszországba, Umbriába költözött és két gyermekük született, Colin Firth az olasz állampolgárságot is megszerezte.

A párt legutóbb szeptemberben fotózták le együtt a Milánói Divathét díjátadó eseményén.

Forrás: People
Fotó: Getty Images