Milyen ruhában karácsonyoznak a királyi család tagjai?

2019. december 24.
Minden családnak megvannak a karácsonyi hagyományai, az pedig végképp nem meglepő, hogy az angol királyi családban is kötött rend szerint zajlanak az ünnepek. Arról már sokat hallhattunk, mi kerül a királyi asztalra minden évben karácsonykor, de most azt is elárulták, milyen ruhákat viselnek, amikor megajándékozzák egymást.

Ahogy a karácsonyi menü is minden évben ugyanaz a brit királyi családban (természetesen pulyka és puding, majd brandy, legkésőbb délután kettőkor), azt is erősen kötik a hagyományok, mit viselnek a családi eseményeken a család tagjai.

Egymást mókás ajándékokkal lepik meg karácsony délutánján, ehhez földig érő estélyi ruha és szmoking dukál a brit királyi családban. Mivel este hat után kerül sor erre az alkalomra, a nők viselhetnek ugyan gyémántot, ám tiarát valószínűleg sem Katalin, sem Meghan hercegné nem tesz a fejére, lévén szó bensőséges családi eseményről. Ám mivel még senkit sem hívtak meg erre a palotába, ki tudja?!


Karácsony napján a királyi család tagjai közösen sétálnak el a Szent Mária Magdolna kápolnába a reggeli misére. A nők ilyenkor mindig kalapot viselnek és visszafogottan öltöznek fel, különösen ha hideg van. Tavaly mind Meghan hercegné, mind Katalin sötét ruhába bújt: Katalin egy burgundivörös kabátot választott hozzá illő bársony fejpánttal és magassarkúval, Meghan pedig magasszárú csizmát, midiruhát és fekete kabátot viselt tollal díszített kalappal és egy Victoria Beckham táskával.

Forrás: Marie Claire UK
Fotó: Getty Images