Erzsébet királynő tiltólistás ételei

2018. augusztus 04.
A királyi családnak nem egyszerű az élete. A rengeteg hivatalos megjelenés mellett különös figyelem irányul az öltözködésükre és a viselkedésükre is. Miért ne lennének szabályok az étkezés terén is? Darren McGrady, a Buckingham-palota egykori szakácsa elárult pár bennfentes információt arról, mit szeret, és mit nem a királynő. Lássuk a listát!

Fokhagyma? Lehetetlen.

A királynő például megtiltotta, hogy a palotában fokhagymával főzzenek, hiszen nem venné ki jól magát, ha a találkozók során gondot okozna például a lehelete. De ugyanígy tiltólistán szerepelnek azok az ételek is, főként hivatalos események alkalmával, amelyek ételmérgezést okozhatnak. Ilyen például a tenger gyümölcsei és a csapvíz is.

Szénhidrát? Szintén felejtős.

A séf szerint II. Erzsébet igyekszik kerülni a szénhidrátokat, főként a tésztákat, a rizst és a krumplit. Nyilván azért, mert túl sok keményítőt tartalmaznak, amely emésztési gondokhoz, és elhízáshoz vezet. Egy jó olasz pasta biztos, hogy nem kerül terítékre a királyi családban.

Húsok? Csak jól átsütve.

Az egykori királyi szakács, Darren McGrady azt is elárulta, hogy a királynő elvárja azt is, hogy steak csak jól átsütve kerüljön az asztalra, mert ő így szereti. A steak kérdését meglehetősen ellentmondásosan kezeli a királynő.

De vajon mit szeret Erzsébet? A királynő imádja például a csokit, a mangót, az epret és az őszibarackot is, de odavan a salátákért és a banánért is. Persze a banánfogyasztási szokása sem hétköznapi. „A banán két végét eltávolítja, középen belevág, hogy le tudja venni a héját, majd apróra felszeleteli és villával megeszi” – mesélte a szakács.

Szerző: Mándoki Bernadett, gyakornok