Joaquin Phoenix ugyanazt a szmokingot viseli az egész díjátadó-szezonban

2020. január 11.
Az idei díjátadó-szezon még csak most kezdődött, de Joaquin Phoenix szenvedélyes, fenntarthatósággal és környezetvédelemmel foglalkozó Golden Globe-beszéde után kijelentette, hogy ugyanazt a szmokingot viseli majd minden gálán, ahol meg kell jelennie.

Stella McCartney szmokingját viselte a Golden Globe díjátadón Joaquin Phoenix, ahol a legjobb férfi főszereplőnek választották a Jokerben nyújtott alakításáért. Miután szenvedélyesen, időnként trágár szavakat használva állt ki a környzetvédelem és a fenntarthatóság mellett köszönőbeszédében, bejelentette, hogy ugyanezt a szmokingot viseli majd az egész 2020-as díjátadó-szezonban, hogy ezáltal is csökkentse az általa termelt hulladék mennyiségét.


Stella McCartney, aki maga is fenntarthatóságra törekszik luxusmárkájának tervezése és gyártása közben, a Twitteren állt Joaquin Phoenix mellé. “Ez az ember egy győztes… egyedi Stella kreációt visel, mert úgy döntött, tenni akar a bolygó jövőjéért. Emellett úgy döntött, hogy ugyanezt a szmokingot viseli az egész díjátadó-szezonban, hogy csökkentse a feleslegesen termelődő szemét mennyiségét. Büszke vagyok rá, hogy vele dolgozhatok” – írta Stella McCartney bejegyzésében.

Miután megköszönte a támogatást és a segítséget a Joker rendezőjének, Todd Phillips-nek és menyasszonyának, Rooney Marának, a 45 éves színész beszédének középpontjában a környezetszennyezés, az ausztrál bozóttüzek elleni küzdelem és azon színészek felelősségének firtatása állt, akik magángépet használnak.

Lesz még néhány alkalma Joaquin Phoenixnek, hogy felvegye a tervezőnő szmokingját. Jelölték ugyanis a Critics Choice Awards és a SAG díjátadó legjobb férfi főszereplő kategóriájában, és várhatóan az Oscar-jelöltséget sem ússza meg. 

Forrás: ET Online
Fotó: Getty Images