Billie Eilish készíti az új James Bond-film főcímzenéjét

2020. január 16.
A 18 éves énekesnő, Billie Eilish ismét történelmet ír, hiszen azzal, hogy ő készíti a legújabb Bond-film betétdalát, ő lett a legfiatalabb énekes-dalszerző, aki valaha megírhatta és elénekelhette az ikonikus filmsorozat főcímzenéjét.

Szinte már megszokhattuk, hogy Billie Eilish újra és újra zenetörténelmet ír. Most azzal, hogy ő írhatja és énekelheti a 25. James Bond-film, a No Time to Die főcímzenéjét. Ezzel a 18 éves énekes-dalszerző a valaha volt legfiatalabb zenész, akit felkértek erre a feladatra.


“Elképesztő érzés, hogy bármilyen módon a részese lehetek ennek. Eleve, hogy bármilyen film főcímdalát elkészíthetem, hát még hogy egy ilyen legendás sorozat darabjáét! Hatalmas megtiszteltetés. A James Bond a valaha volt legmenőbb film-franchise. Még mindig teljes sokkban vagyok” – nyilatkozott Billie Eilish, miután kiderült, hogy őt kérik fel a zene elkészítésére.

Billie Eilish testvérével, Finneas-szal együtt írja dalait, aki szintén megszólalt a legfrissebb feladatukkal kapcsolatban, és azt mondta, hogy mindig is arról álmodott, hogy egyszer főcímzenét írhasson egy Bond-filmhez. “Nincs több olyan ikonikus zene és film párosítás, mint a Goldfinger és az Élni és élni hagyni. Nagyon szerencsések vagyunk, hogy egy ilyen apró kis szerepünk lehet a legendás sorozat elkészültében. Éljen soká a 007-es!” – mondta Finneas.

A film producerei, Michael G. Wilson és Barbara Broccoli elmondták, azért is esett választásuk Billie Eilish-re, mert zenéje nagyon jól illik a film érzelmi szálához. A rendező, Cary Joji Fukunaga pedig hatalmas rajongója Billie Eilishnek és testvérének. “Az ő kreatív egységük és tehetségük semmihez sem hasonlítható, és alig várom, hogy hallhassuk, mit alkotnak – friss, új nézőpontot hoznak majd biztosan, ami a film új generációjához is passzol” – nyilatkozott a rendező, utalva arra, hogy azzal, hogy Phoebe Waller-Bridge-t is bevonták a forgatóköny átírásába, egyértelműen a franchise modernizációját tűzték ki célul. A No Time to Die tavasszal kerül a mozikba.

Forrás: The Guardian, People
Fotó: Getty Images