Az 5 legmeglepőbb Grammy-jelölés idén

2019. november 25.
Nyilvánosságra hozták a 2020-as Grammy-díj jelöltjeit, és akadtak meglepő fordulatok, különösen az első ízben jelölést kapottak körében. Gondoltuk volna például valaha, hogy egyszer Michelle Obamának is esélye lesz Grammy-t nyerni?

Csupán két hónapot kell várni, hogy kiderüljön, kik nyerik 2020-ban a Grammy-díjakat (és hogy meglássuk, milyen estélyikben vonulnak a sztárok a vörös szőnyegen). A január 26-án tartott gálán jó esélye van Lizzónak, hogy mindent vigyen, de Billie Eilish már úgy is rekordot döntött, ha végül egyetlen díjat sem visz haza. Ám rajtuk kívül is vannak meglepő jelöltek azok között, akik először nyerhetnek Grammy-t.

Lizzo, mint a legjobb új előadó
Bár Lizzo zenéjét már 2013 óta hallgathatjuk, mégis idén kapott először Grammy-jelölést. Viszont nem is akármennyit! Idén ő büszkélkedhet a legtöbbel, kíváncsian várjuk, hogy a Truth Hurts énekesnője hány jelölést vált végül díjra. Különösen az lesz érdekes, ha a legjobb új előadó díját is ő viszi haza, holott már hat éve megjelent az első albuma, a Lizzobangers, azóta pedig három újat is kiadott.


Billie Eilish rekordszámú jelölése
Bár Billie Eilish még mindig csak 17 éves, már ő is a pályán van pár éve. 14 évesen kezdte karrierjét az Ocean Eyes című dallal, amely a SoundCloudon robbant nagyot 2016-ban. Nem vitás, hogy legfrissebb albuma, a When We All Fall Asleep, Where Do We Go? a legnagyobb sikere eddig, és ezért is kapott annyi Grammy-jelölést, amennyit ilyen fiatal előadó még soha a díjátadó történetében.

A Cranberries-nek tragédia kellett a jelöléshez
Az ír rockzenekar, a Cranberries hihetetlenül népszerű volt a kilencvenes években és a 2000-es évek elején, ám meglepő módon sohasem jelölték Grammy-díjra. Úgy tűnik, tragédiának kellett történnie ahhoz, hogy megkapják ezt az elismerést. A zenekar énekesnője, Dolores O’Riorden 2018-ban halt meg, a zenekar többi tagja pedig még megjelentette idén az új albumukhoz már felvett anyagokat In the End címmel, ám ezután bejelentették feloszlásukat. Ez egyben azt is jelenti, hogy ez a mostani a Cranberries első és utolsó Grammy-jelölése.


Lady Gaga ugyanazzal a számmal nyerhet, mint tavaly
A Csillag születik című film betétdalával, a Shallow-val nyert Grammy-díjat tavaly Lady Gaga, így mindenkit meglepett, hogy idén ugyanezzel a dallal újabb díjat zsebelhet be a Legjobb filmbetétdal kategóriában.

Michelle Obama a könyvével nyerhet
A volt amerikai First Lady, Michelle Obama nagysikerű önéletrajzi könyve, az Így lettem hangoskönyv változatáért kaphat Grammy-díjat. Tehát idén nem csak meglepetésvendégként láthatjuk a díjátadón, hanem nyertesként is a színpadra állhat Alicia Keys házigazda mellé.

Forrás: Insider, US Weekly, ET Online
Fotó: Getty Images