Rost Andrea énekli a Himnuszt ma a Forma–1-en

2020. július 19.
Rendhagyó Forma–1-es Magyar Nagydíjat tartanak az idén. Zárt kapuk mögött rendezik meg a versenyt, amelyen nem mindennapi módon csendül fel országunk Himnusza.

A szigorú egészségügyi óvintézkedések miatt nem élőben hangzik el Erkel Ferenc szerzeménye, hanem a Budafoki Dohnányi Zenekar által kísért négy művész, Miklósa Erika, Rost Andrea, Molnár Levente és Ninh Duc Hoang Long közreműködésével elkészült felvételről, amit a mogyoródi pályán rögzítettek.

A Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas operaénekesnő, Rost Andrea szerint magasztos, felemelő érzés a Himnuszt énekelni, a Formula–1-es Magyar Nagydíjon pedig a hagyomány ötvöződik a modern világgal, ami irtó jó érzés. „Abból a szempontból is különleges, mert ezzel a Himnusszal most kilépünk az ország határain túlra, hiszen több tízmillió ember nézi meg világszerte. Sokan közülük talán azt sem tudják hol van Budapest vagy Magyarország, és egyszer csak a Himnuszunk ott lesz mindannyiuk otthonában” – hangsúlyozta a művésznő, aki hozzátette, hogy szeret vezetni, szereti a gyors autókat, ám személy szerint neki a Forma 1-ből az utóbbi években nagyon hiányzik a korábbi elképesztő hanghatás. „Persze, azért élőben ma is meghallgatnám, megnézném a mezőnyt” – tette hozzá.

Az alkalomhoz, az előadáshoz, de elsősorban Rost Andrea egyéniségéhez illeszkedve, a művésznő légies és egyben erőteljes énekhangjához, a Luan by Lucia Soul Couture kollekció magenta-rózsaszín, testhez simuló, királynői ékességét választotta annak tervezője S. Hegyi Lucia, amely méltóképp kiemeli és hangsúlyozza viselője egyéniségéből és művészetéből fakadó energiáit.

Az alkotás repülő ujján található, Swarovski kristályokkal díszített, szitanyomott angyalmotívum a végtelen szabadság érzésére enged asszociálni, amely érzetet tovább fokozza a hernyóselyem könnyedsége és a ruha két oldalt szabályozható hosszúsága.

A ferdén szabott, kézzel festett selyem aszimmetriája dinamikusságot közvetít, felerősítve viselője önbizalmát, ugyanakkor a Luan by Lucia Soul Couture alkotás a nyak vonalait meseszerűen hangsúlyozza ki, sugározva környezetére az önmegvalósító, szabad és határozott nő erejét.

Fotó: HARZDYPHOTOGRAPHY

Olvass tovább!