Kedvenc idézeteink a szülinapos Oprah Winfreytől

2021. január 29.
Szegénységbe, szó szerint a gettóba született egy tini anya gyermekeként, ahol szinte minden nap meg kellett küzdenie az életben maradásért. Tizenéves korában rendszeresen molesztálta a saját nagybátyja és unokatestvére, 14 évesen teherbe esett, ám a csecsemő nem sokkal születése után, még a kórházban meghalt. Minden tragédia ellenére, Oprah remekelt az iskolában, versenyeket nyert, végül ösztöndíjasként került be a Tennessee Állami Egyetemre. Egész életében tudatosan és elszántan menetelt a céljai felé, így lett belőle az Egyesült Államok egyik leggazdagabb és legbefolyásosabb személyisége. Oprah Winfrey ma lett 67 éves.

Oprah-Winfrey

„Bármitől is félsz, annak nincs hatalma feletted. Csak a félelemnek van hatalma.”

„Sokan vannak, akik szívesen utaznának veled egy limuzinban, de neked olyan valakire van szükséged, aki egy buszra is fölszáll veled, ha a limuzin lerobban!”

„Minden idők legnagyobb felfedezése, hogy az ember meg tudja változtatni a jövőjét pusztán azáltal, hogy megváltoztatja a hozzáállását.”

„A pillanatnak élni annyit jelent, mint elengedni a múltat és nem várni a jövőt. Tehát tudatosan élsz, annak tudatában, hogy minden pillanat ajándék.”

„A feddhetetlen ember akkor is tisztességesen cselekszik, ha tudatában van annak, hogy ezt senki nem fogja megtudni.”

Fotó: Getty Images, Profi media

Olvass tovább!