Az Amerikai pite sztárja bevallotta: drogfüggő lett, miután 12 évesen megerőszakolták

2021. július 29.
Mena Suvari metamfetamin-függőségéről és szexuális bántalmazásáról is vall a memoárjában.

A hollywoodi színésznő azután vált a pszichoaktív szer függőjévé, miután a bátyja egyik barátja brutálisan megerőszakolta őt. Mena Suvari mindössze 12 éves volt ekkor. Az Amerikai szépség és az Amerikai pite című filmek sztárja, aki áprilisban adott életet első fiának, traumatikus gyerekkori élményeiről a kedden megjelent életrajzi könyvében, a The Great Peace-ben írt.

„Azután sosem voltam már rendben – írja a 42 éves Suvari. – Furcsa érzés, hogy megkérdőjelezem magam, ha az »erőszak« szót akarom használni. Ugyanis nem kerültem utána kórházba, nem voltam eszméletlen, de nemet mondtam, ez nem elég?”

A színésznő szexuális bántalmazást követően különböző tudatmódosítókhoz nyúlt, hogy tompítsa fájdalmát, hogy képes legyen túlélni egy napot, és az azt következőt – majd szép lassan kábítószerfüggővé vált. „A drogokkal akartam elnyomni a fájdalmam. Alkohol, fű, kokain, metamfetamin, ecstasy… – sorolja a könyvben. – A drog lett az életem, aztán át is vette az irányítást az életem felett. Az iskolában ülve azon járt az eszem, hogyan lóghatnék el, hogy felszívhassak egy csíkot.”

 

Bár Suvari még mindig „kényelmetlenül” érzi magát, ha a múltjáról kell beszélnie, a #MeeToo mozgalom segített neki abban, hogy meg merje mutatni a sebezhetőségét. „Túl sokáig küzdöttem magammal, túl sokáig voltam kemény magammal, túl sokáig éltem azzal a fájdalommal, és megbántam. (…) Azt akarom, hogy beszéljünk róla, vegyük végig, hogy mit tehetünk ilyen esetben.”

Fotó: Getty Images

Olvass tovább!