Afgán kamaszért regisztrált az Instagramra Angelina Jolie

2021. augusztus 23.
Már sokan vártak rá, hogy a színésznő csatlakozzon a közösségimédia-platformhoz, Angelina Jolie azonban menő szelfik helyett egészen más kontenttel érkezett.

Angelina Jolie debütáló posztja az Instán szokatlan módon nem egy menő sztárszelfi, de talán nem is olyan meglepő azok számára, akik ismerik és követik a színésznő humanitárius munkáját. A sztár egy afgán kamaszlány levelét osztotta meg követőivel, melyet 20 éve, még az amerikai katonák bevonulása előtt küldtek neki. A levélben a lány azt írja, az afgán nők is szeretnének tanulni, dolgozni és egyenlő jogokat kapni, azonban rettegnek a tálibok uralmától, ami súlyosan korlátozza őket ezekben. Jolie az Instagramon azt írja, émelyítő újra látni, ahogyan az afgánokkal bánnak, és felfoghatatlan, hogy az évek alatt az afganisztáni háborúba fektetett idő, pénz és emberélet végül ide vezetett.

A színésznő azt is hangsúlyozza, nagyon fájdalmas látnia, ahogy a világ kellemeten koloncként bánik az afgán menekültekkel, és hozzáteszi, az afgánokban erős, talpraesett, küzdeni képes embereket ismert meg, akik ha megkapják a nekik járó tiszteletet és a szükséges eszközöket, nagyon sok mindenre képesek.

Második, szintén edukációs posztjában részletesen ír a menekültek helyzetéről, kiemelve néhány fontos statisztikát a menekült gyerekekkel vagy a menekülni kényszerülők aggasztóan emelkedő számáról. Angelina Jolie egyébként alig néhány nap alatt máris közel 7 milliós követőtáborra tett szert, így joggal reménykedhet benne, hogy fontos üzenetei tényleg sok emberhez eljutnak majd.

Forrás: Deadline

Olvass tovább!