Bőrvillantás mesterfokon – A cutout ruhák divatja

2021. február 17.
A cutout ruhák, vagyis az itt-ott kivágásokkal tarkított öltözékek a tavaszi divatajánlások fősodrában vannak, nem véletlenül.

A 2021-es tavaszi–nyári divattrendek leglátványosabb outfitjeit ígéri a cutout divat, vagyis a stratégiai fontosságú lyukakkal, kivágásokkal extrázott ruhák. Láthattuk őket már a múlt évi ajánlások között is, a pandémia azonban nem kedvezett az eleganciának, és bár a jelen helyzet még nem sok változást mutat, bízunk benne, hogy lesz lehetőség az elkövetkező hónapokban csinos ruhába bújni.

Így lehetnek ezzel a divat világában is, ha megnézzük a tavaszi trendeket, egy sor szexin kényelmes ajánlást láthatunk – coutout ruhákból sem csak földig érő estélyik sorakoznak. Sőt!

A coutout és a kilencvenes évek

A kivágásokkal tarkított ruhák nem új keletűek, leginkább talán a kilencvenes évekből emlékezhetünk rájuk, Tom Ford több ikonikus kollekciót tervezett akkoriban a Guccinak (és saját márkájánál is szívesen dobja be a trükköt azóta is), de jellemző volt a Dolce & Gabbana és a Versace divatházra is – gondoljunk csak Liz Hurley biztostűvel rögzített 1994-es ruhájára.

Coutout ruha - Gucci - Tom Ford, 1994

Gucci – Tom Ford, 1994

A cutout ruhák pedig a mai napig rendszeresen feltűnnek a kollekciókban, nem csoda, a trükkös kivágásokkal alakított dekoltázs és ujjmegoldások, a szexi, derékvillantó sziluettek minden korban megtalálják rajongótáborukat.

Cutout ruha - Dolce & Gabbana 1991
7 fotó megtekintése

Ha megtetszett a trend, mutatunk pár darabot, köztük szuperkényelmeseket is, amikkel már most is gazdagíthatod ruhatáradat.

coutout-body-ninety-percent

Ninety Percent – Net-a-porter 65 €

cutout-kotott-ruha-massimo-dutti

Massimo Dutti 9995 Ft

cutout-felso-answear-lab

Answear Lab 6860 Ft

cutout-bordazott-ruha-reformation

Reformation – Net-a-porter 185 €

cutout-ruha-szegedi-kata

Szegedi Kata 135 000 Ft

cutout-ruha-cos

COS 115 €

cutout-pulover-zara

ZARA 6995 Ft

Ezt olvastad már?