Akkor és most: a brit királyi család életének meghatározó pillanatai

2022. június 08.
Talán soha ennyi felvétel nem készült még a brit királyi család tagjairól, mint II. Erzsébet uralkodásának 70. évfordulójának alkalmával. A friss fotókat pedig izgalmas összepárosítani a régiekkel, mert látványos végeredmények születnek!

Igen, ez a két felvétel bizony ugyanott, a Buckingham-palota egyik bejáratánál készült. Az első fotót 2011-ben Vilmos és Katalin esküvőjének napján örökítették meg, a másodikat pedig most júniusban, a királynő uralkodásának 70. évfordulóján.

Katalin hercegnő és a gyerekek a palotában

Katalin és Vilmos az esküvő után és most, 11 évvel később

1990-ben Vilmos herceg éppen a 8. születésnapjára készült, amikor a királynő születésnapját ünnepelték, és a teraszon a nagymamája mellett köszöntötte az embereket. 2022-ben pedig Vilmos fia, a hamarosan nyolcéves György herceg ünnepelt ugyanígy a dédnagymamájával.

II. Erzsébet , Vilmos herceg és György herceg a teraszon

Királynő és unokája, majd dédunokája

Sokan felkapták a fejüket, amikor a II. Erzsébet platinajubileumának tiszteletére szervezett szentmisén Katalin hercegnő olyan sárga árnyalatú ruhát és kalapot viselt, amilyet a királynő viselt az ő esküvőjén. Megható gesztus volt ez Vilmos nejétől, ráadásul Diana hercegné is előszeretettel viselt ilyen árnyalatú ruhákat.

Diana hercegnő, II. Erzsébet és Katalin hercegné sárga ruhában

Royalok sárgában

2011-ben az egész világ a Buckingham-palota erkélyét figyelte Katalin és Vilmos herceg esküvőjének napján. Talán sokan nem is emlékeznek, hogy Károly herceg a magasba emelte az egyik koszorúslányt. A gyermek nem volt más, mint Eliza Lopes, aki Kamilla hercegné egyik unokája, vagyis Károly egyik mostohaunokája. 11 évvel később Károly már a legfiatalabb unokáját, Lajos herceget ölelte így a platinajubileumi felvonuláson.

Károly herceg és unokái

Károly herceg és unokái

1956-ban Károly herceg nyolcéves volt, pont, amennyi most az unokája, György herceg. És nézd csak! Pont úgy mutogatott öltönyében az édesapjának, ahogyan most György Vilmosnak.

Károly herceg és György herceg mutogat

Múlt és jelen

Egy újabb fotó 1956-ból. Károly herceg és Anna hercegnő pont úgy sutyorogtak egy színházi előadáson, ahogyan Sarolta, György, valamint unokatestvéreik, Savannah Phillips és Lena Tindall a platinajubileiumi felvonulás alatt.

Károly herceg, Anna hercegnő, Sarolta hercegnő, György herceg

Csak a szereplők változnak

Katalin előszeretettel adja rá fiaira Vilmos és Harry gyerekkori ruháit. A bal oldali fotó 1985-ben készült az akkor négyéves Vilmosról. A jobb oldalit pedig most örökítették meg, Vilmos herceg négyéves fiáról, Lajos hercegről.

Lajos herceg, II. Erzsébet és Vilmos herceg a Buckinham palota erkélyén

Még a ruha is ugyanaz

Ritkán beszélünk Eugénia hercegnőről, aki kereken 1 éve hozta világra első gyermekét, Augustot. A kisfiúról rengeteg fotó készült júniusban, és bár leginkább az apukájára hasonlít, azért bizony az anyukáját sem tagadhatná le.

Eugénia hercegnő és fia August Brooksbank

Akikről ritkán beszélünk

2002-ben még a királynő uralkodásának 50. évfordulóját ünnepelték. Vilmos ekkor volt 20 éves, és a főiskolások gondtalan életét élte. És most, amikor II. Erzsébet trónra lépésének 70. évfordulóját ünnepelték, már háromgyermekes büszke édesapja, és hamarosan 40 gyertyát fújhat el a szülinapi tortáján.

Vilmos herceg és családja

20 évvel később…

Visszatérve 2002-höz, már tudjuk, hogy Lajos herceg kitől örökölte ezt a grimaszt.

Vilmos herceg és Lajos herceg

Apja fia

Fotó: Getty Images

Ezt is olvasd el!