A királynőnek nagy tervei vannak Vilmos herceg 40. születésnapjára

2022. május 30.
A királyi család számára sűrű hónap lesz a június.

Ezen a hétvégén veszi kezdetét a királynő platinajubileumi ünnepsége az Egyesült Királyságban, aminek alkalmából számos izgalmas eseményt rendeznek az országban. Az utcabálok és helyi ünnepségek mellett a Buckingham-palotából élőben fognak koncerteket közvetíteni, és persze a királyi család tagjai is össze fognak gyűlni az ikonikus erkélyen, hogy szokásukhoz híven végignézzék az évente megrendezésre kerülő Trooping the Colour elnevezésű repülőbemutatót.

erzsebet-kiralyno-kiralyi-csalad

A királyi család számára sűrű hónap lesz a június: Vilmos herceg és Katalin hercegné turnéra indulnak, illetve Harry és Meghan is visszatérnek az Egyesült Királyságba két kisgyerekükkel, Archie Harrisonnal és Lilibet Dianával, hogy időt töltsenek a családdal.

De nem sokkal a jubileum után a királyi család egy másik fontos ünnepségre fog készülni: Vilmos herceg 40. születésnapjára.

Cambridge hercegének június 21-i születésnapja tiszteletére a Királyi Pénzverde egy különleges 5 fontos érmét fog készíteni, amelyre az ő arcképét gravírozzák. Ez lesz az első alkalom, hogy Vilmos egyedül jelenik meg egy hivatalos érmén, a korábbi érméken a leendő uralkodó mellett Katalin is szerepelt, azok ugyanis az eljegyzésükre, majd az esküvőjükre készültek.

És hogy miként ünnepli majd a háromgyermekes apuka a nagy napot?

Christopher Andersen királyi újságíró szerint Erzsébetnek nagyon édes tervei vannak. Andersen korábban a US Weeklynek így nyilatkozott: „A királynő nagy dolgot tervez Vilmosnak, de a herceg is fog valamit szervezni a szülinapjára.”

Milyen izgalmas!

Forrás: marieclaire.co.uk Fotó: Getty Images

Olvass tovább!