Így él Beatrix és Eugénia hercegnő, akik II. Erzsébet kedvenc unokái

2022. március 13.
Persze egyetlen nagyszülőnek sincsen kedvenc unokája... De van. II. Erzsébet is így van ezzel. Az ő kedvence: Beatrix és Eugénia hercegnők, akik botrányoktól mentes életet élnek.

A lányok András herceg és Sarah Ferguson gyermekei, II. Erzsébet királynő unokái. Mindketten házasok és gyermekeik is született, sőt a civil hivatásukban szép sikereket értek el.

Beatrix és Eugénia hercegnő az angol királyi családból

Beatrix hercegnő

Kettejük közül ő az idősebb, 1988. augusztus 8-án született, a trónöröklési rendben jelenleg a 9. helyen áll. Kevesen tudják róla, hogy gyerekkorában diszlexiával diagnosztizálták, ami miatt egy évvel el is halasztotta az érettségi vizsgáját, elszántáságának és kitartásának köszönhetően azonban végül évfolyamelsőként zárta a középiskolát. A Londoni Egyetemen történelem szakra járt, de a diploma megszerzése után egész más területen helyezkedett el.

Tanulmányai befejezése után a Sandbridge nevű, kockázatitőke-elemzéssel foglalkozó cégnél vállalt munkát, majd átigazolt az Afiniti nevet viselő szoftvercéghez, méghozzá alelnökként. Ő menedzseli az Afiniti stratégiai együttműködéseit, a vállalat növekedéséért pedig egyéni kezdeményezésekkel tesz. Évente több tucat rendezvényen képviseli a királyi családot.

Beatrix hercegnő és férje

Férjével, Edoardo Mapelli Mozzi olasz üzletemberrel 2018-ban ismerkedtek meg, egy évvel később pedig el is jegyezték egymást. Esküvőjüket 2020 májusára tervezték, de a világjárvány miatt elnapolták a ceremóniát, végül 2020. július 17-én mondták ki a boldogító igent szűk családi körben. Nagy öröm számára, hogy nagypapája, az azóta elhunyt Fülöp herceg még részt vehetett az esküvőn. Tavaly májusban jelentették be, hogy első gyermekét várja, aki szeptemberben jött világra és a Sienna Mapeli Mozzi nevet kapta.

Mielőtt a baba megszületett volna, a Hello magazinnak nyíltan beszélt arról, hogy egy percig sem aggódik azon, hogy gyermeke örökli-e tőle a diszlexiát: „Ha így lesz, akkor sem fogok kétségbe esni. Itt az idő, hogy az ehhez hasonló diagnózisokra áldásként és ne hátrányként tekintünk, a szülőket pedig senkinek sem lenne szabad magukra hagyni.”

Eugénia hercegnő

Beatrix után két évvel, 1990. március 23-án született, a trónöröklési rendben a 10. helyet foglalja el. Eugénia mindössze 6 éves volt, amikor szülei elváltak, azonban gondosan ügyeltek arra, hogy a lányok a lehető legkevésbé sérüljenek. 12 éves korában gerincferdüléssel operálták, aminek nyoma ma is látszik, ő azonban egyáltalán nem próbálja rejtegetni, sőt sebhelyes fotójával harcol a tabusítás ellen.

Történelem és angol szakon szerzett diplomát a Newcastle Egyetemen, majd a művészetek felé vette az útját. Először egy online aukciókat szervező cégnél, a Paddle8-nél helyezkedett el, ma pedig a Hauser and Wirth galériát vezeti Londonban. Itt speciális projekteket tervez, támogatja a galéria művészeinek munkáját, és az ő feladata a rendezvényszervezés. 

Eugénia hercegnő és férje

„A művészetek egész kicsi koromtól kezdve vonzottak. Bár sosem akartam festő lenni, mindig is ebbe az irányba húzott a szívem. Boldog vagyok, hogy a művészetek iránti szenvedélyemet megoszthatom másokkal is, és ha valaki nem ért valamit, segíthetek neki eligazodni. Próbáld meg ebből az irányból nézni – mondom ilyenkor az érdeklődőknek. Ez az, ami miatt lenyűgöz, hogy egy galériában dolgozom” – mesélte egy interjúban. Testvéréhez hasonlóan a munkája mellett Eugénia is évente több tucat rendezvényen képviseli a királyi családot.

Férje Jack Brooksbank, akivel egy baráti síelésen ismerkedtek meg. 7 év együttjárás után 2018 tavaszán jegyezték el egymást, majd októberben össze is házasodtak. Beárnyékolta a boldogságukat, hogy Meghan Markle és Harry herceg épp az esküvőjük napján jelentették be, hogy első gyermeküket várják, amivel „ellopták a show-t”. A két lány nem hagyta annyiban a történteket, Meghan és Harry harmadik házassági évfordulójára időzítve tudatták a világgal, hogy Beatrix hercegnő babát vár.

Eugénia herecgnő és Jack Brooksbank első gyermeke, August tavaly februárban született császármetszéssel, gyermekkori gerincproblémái miatt ugyanis kockázatos lett volna az édesanyának a természetes szülés.

Fotó: Getty Images

Ezt láttad már?