Ezt a különleges Daalarna ruhát viselte Axente Vanessa az esküvőjén

2022. július 19.
2022. július 16-án – két évvel az eredetileg tervezett dátum után – Axente Vanessa és Rahil Gupta végre megtarthatták várva várt nagy esküvőjüket Budapesten, amelyre Dél-Amerikától Ausztrálián át Európáig a világ minden pontjáról érkeztek vendégek. A gyönyörű magyar topmodell az esküvőjéről árult el néhány részletet, Benes Anita, a Daalarna tervezője pedig arról, hogyan készült Vanessa esküvői ruhája.

A világ bármelyik divatházát választhattad volna. Miért döntöttél a Daalarna mellett?

Axente Vanessa: Igazából én mindig biztos voltam abban, hogy Daalarna ruhában szeretnék férjhez menni. Tizenöt évesen dolgoztam először Benes Anitával, az egyik kollekció kampányfotózásán, akkor ismertem meg a Daalarnát. Nagyon tetszettek a ruhák már akkor is, és Anita is nagyon szimpatikus volt. Akkor megfogadtam, hogy ha valamikor megházasodom, Daalarna ruhát szeretnék viselni. Mindig követtem az új kollekciókat is, és nagyon felnézek Anitára azért, hogy nemzetközi szinten is ilyen sikeres céget épített fel.

axente-vanessa

Milyen szempontokat vettél figyelembe Vanessa ruhájának tervezés során?

Benes Anita: A legfontosabb szempontom az volt, hogy ne az esküvői ruha uralkodjon rajta, hanem mindenki arra figyeljen, ő milyen gyönyörű, és minden egyes részlet a ruhán az ő szépségét erősítse.

Vanessának természetesen bármilyen stílusú ruha jól áll, de a tervezés során igyekeztük kiemelni a legszebb tulajdonságait, például a gyönyörű, hosszú karját és az elegáns nyakát. Hogy jobban kihangsúlyozzuk ezeket a részeket, kicsit eljátszottam a ruha felsőrészével, így a csipke le tudott kúszni a vállán, és követhette a nyaka ívét is.

A felsőrészhez az egyik ikonikus csipkénket választottuk. A teljes felsőrész kézzel van varrva, minden egyes csipkevirágot kézzel applikált rá a Daalarna-csapat. A kettő az egyben szoknyarésszel pedig azt szerettük volna elérni, hogy a szertartáson meglegyen a hercegnős hangulat a nagy szoknyával és az uszállyal, amit utána néhány mozdulattal egy könnyed és légiesebb szoknyára tudjon lecserélni Vanessa, hogy egész este fesztelenül táncolhasson benne.

axente-vanessa

Forrás: Secret Stories Fotó: Alex Bramall / @abprojects.london

A teljes interjú és még több fotó a Daalarna esküvői weboldalán, a Secret Storieson található.

Olvass tovább!