Kanye West szemeteszsákból árulja új kollekcióját

2022. augusztus 18.
A rapper-divattervező, a Balenciaga és a Gap közös kollekciójának darabjai nem azért vannak a nagy, fekete zsákokban, mert nemrég érkeztek a boltba, és még nem csomagolták őket ki. Maga Kanye ‘Ye’ West akarta, hogy így álljanak halomban az új kollekció darabjai.

A Twitteren jelentek meg először azok a képek, melyeken a Yeezy Gap kollekció ruhái láthatók hatalmas, fekete zsákokban a padlón a bolt közepén. Semmi jel vagy méret szerinti rendezés, csak a sötét színű ruhák nagy halomban. A posztoló külön kiemelte a kép mellé fűzött kommentjében, miután a bolt eladóival beszélt: Kanye West dühbe gurult, amikor meglátta kiakasztva a ruhákat vállfákra, és ő maga akarta, hogy így álljanak az üzletben. „Nem segítenek megkeresni a méretedet sem, át kell túrnod a zsákokat” – írta a posztoló.

kanye-west-yeezy-gap-szemeteszsak

Hasonló a helyzet más Gap boltokban is, ahol megvásárolható Kanye West kollekciója, Jay Yarrow, a CNBC újságírója egy másik üzletben készített képet a szemeteszsákokban álló Yeezy Gap ruhákról. 

Kétségtelenül szokatlan a ruhák tálalása, de a rajongóknak tetszik. Vannak, akiknek a bolhapiaci hangulat kifejezetten bejön, mások azonban úgy gondolják, véletlen tévedés állhat a zsákokba tömködött Yeezy Gap kollekció hátterében. 

Vannak olyanok is, akik azzal vádolják Kanye Westet, hogy a hajéktalanságot inspirációként használja, miközben méregdrága ruhákat ad el az ő hátukon felkapaszkodva. Ez nem megalapozatlan, ugyanis maga Kanye West posztolt az Instagramjára nemrég egy képet azzal a szöveggel, hogy „nézz a gyerekekre, nézz a hajléktalanokra. Ők a legnagyobb inspiráció minden tervezéshez.”

„A Balenciaga és Kanye West hajléktalanfétise mint múzsa, megmutat mindent, ami baj a milliárdosokkal. Nem látnak tovább a felszínnél, nem látják az emberek szenvedését, csupán lehetőséget látnak bennük, hogy kitűnjenek és pénzt keressenek. Undorító” – írta valaki más.

Az sem Kanye West mellett szól, hogy miután kitúrták a zsákokból a megfelelő méretű ruhát, a vásárlóknak legalább 300 dollárt kell fizetniük a kollekció egyes darabjaiért, amit a Balenciágával közösen alkotott a rapper, és fekete kapucnis pulcsik, pólók, melegítők és leggingsek vannak benne. Bár nem éppen a legstresszmentesebb élmény az új kollekció megvásárlása, látva a reakciókat, azért lesznek olyanok, akik derékig merülnek majd a hatalmas szemeteszsákokban Kanye West ruháiért.

Forrás: Ladbible.com Fotó: Getty Images

Olvass tovább!