Kanye West mától hivatalosan is Ye

2021. október 20.
Alapvetően megvan az előnye, ha valakinek rövid a neve, Kanye West pedig ebből is kihozta a maximumot. Mostantól hivatalosan is csak úgy hívják: Ye.

A Los Angeles-i bíróság engedélyezte a rapper-producer-divattervező névváltoztatási kérelmét, így mától hivatalosan is Ye a neve a születése óta viselt Kanye Omari West helyett, bármiféle elő- vagy utónév nélkül. 

kanye-west-nevvaltoztatas-ye

„Nem volt egyetlen ellenvetés, beadvány sem, mely akadályt gördített volna a névváltoztatás útjába” – mondta Michlle Williams Court bíró. A névváltoztatást személyes okokkal indokolta Kanye West – most már Ye – augusztus 24-én, amikor beadta kérvényét a bíróságra. Az ötlet azonban nem volt új. A rapper már 2018-ban bejelentette a Twitteren, hogy az, akit hivatalosan Kanye Westként ismernek, egyszerűen csak Ye. 

Egy rádióinterjúban a korábbi West bővebben is elmagyarázta, miért akarta a változtatást. „Úgy vélem, a ye a leggyakrabban használt szó a Bibliában, és a Bibliában azt jelenti, hogy te. Így én te vagyok, én mi vagyok, ez mi” – szólt Ye magyarázata, hozzátéve, hogy a neve Kanye-ról – ami azt jelenti, hogy az egyetlen –, egyszerűen Yére változik, ami a bennünk lévő jó, rossz, zavarodottság minden reflexiója. Ye volt a címe a rapper korábban megjelent stúdióalbumának is. 

A 44 éves Ye jelenleg a Kim Kardashian Westtől való válásának kellős közepén van. Exfelesége egyébként nem kérte a névváltoztatást, amikor februárban beadta a válási papírokat. Négy gyermekük is West marad.

Forrás: The Guardian Fotó: Getty Images

Olvass tovább!