Miközben Kaliforniában aszály van, Kardashianék több százezer literrel több vizet fogyasztanak a megengedettnél

2022. augusztus 26.
Az elmúlt 120 év egyik legsúlyosabb aszálya miatt igen szigorúan korlátozzák jelenleg az Egyesült Államokban a vízfogyasztást. A nagy sztárokat viszont, úgy tűnik, nem igen hatja meg a szárazság...

Január óta Kalifornia állam mind az 58 megyéjében aszályos állapotot hirdettek ki, júniusban pedig egy rendeletcsomag is életbe lépett, amellyel arra kötelezték a kaliforniai lakosokat, hogy megtegyenek bizonyos intézkedéseket a minimálisan rendelkezésre álló vízmennyiség megőrzése érdekében. A rendelet értelmében korlátozták például a növények öntözését és az öntözőrendszerek használatát.

A Los Angeles Times beszámolója világított rá, hogy a Kaliforniában lakó hírességek mennyire nem veszik komolyan az aszály miatti korlátozásokat.

A jelentés szerint Kim és Kourtney Kardashian állítólag ezen a nyáron összesen több mint 300 000 gallonnal (több mint 1 millió literrel) lépték túl a havi vízlimitet. Csak a kontextus kedvéért: egy átlagember körülbelül 3000 gallon (11 ezer liter) vizet használ el egy hónapban, míg az olyan háztartási problémák, mint a szivárgó csapok vagy vécék további több tízezer gallon vízpazarlást eredményezhetnek. Kim két, Hidden Hillsben található ingatlana állítólag 230 000 gallonnal (878 ezer literrel) lépte túl a vízhatárt, míg Kourtney kéthektáros calabasasi otthona 101 000 gallonnal (382 ezer literrel) volt a megengedett határérték felett.

Kevin-Hart

De az LA Times által kiszivárogtatott nevek között volt Kevin Hart színész és komikus is, akinek 26 hektáros calabasasi ingatlana júniusban 117 000 gallonnal (442 ezer literrel) lépte túl a megengedett mennyiséget.

Sylvester Stallone

Eközben Sylvester Stallone és most már külön élő felesége, Jennifer Flavin háromhektáros Hidden Hills-i háza állítólag már májusban 195 000 gallonnal (738 ezer literrel) lépte túl a vízlimitet, majd a következő hónapban újabb 230 000 gallonnal (870 ezer literrel).

Dwayne Wade Gabrielle Union

A legmértéktelenebb vízpazarlást a kosárlabdázó Dwayne Wade és felesége, Gabrielle Union színésznő produkálták, akik a jelentések szerint májusban 489 000 gallon (majd 2 millió liter) vizet használtak el.

Fotó: Getty Images

Olvass tovább!