Úgy tűnik, Kim Kardashian tényleg tönkretette Marilyn Monroe ruháját

2022. június 16.
A Met-gálán viselte Kim Kardashian azt a ruhát, amiben Marilyn Monroe 1962-ben énekelt John F. Kennedy amerikai elnök 45. születésnapján. A popkultúra egy szelete most úgy tűnik, olyan sérüléseket szenvedett, miközben a realitysztár parádézott benne a gálán, melyeket nem lehet helyrehozni.

Az előtte-utána képek tanúsága szerint Jean Louis ikonikus estélyi ruhája, melyet Marilyn Monroe tett híressé, mégis megsérült, miközben Kim Kardashian 2022. május 2-án a Met-gálán viselte. A ruhát Kardashian csupán addig hordta, míg végigvonult a Metropolitan Múzeum lépcsőjén, és pózolt a fotósok előtt, utána egy másolatra cserélte. 

A gála után a ruha visszakerült a Ripley’s Belive It or Not múzeum Marilyn Monroe-gyűjteményébe, ahol azóta is látható. A Ripley’s – mely 2016-ban vásárolta meg egy árverésen a ruhát 4,81 millió dollárért – azt mondta, hogy hiányzott néhány kristály, és csak a cérnaszálak lógtak a ruhán, amikor visszakerült hozzájuk. 

kim-kardashian-marilyn-monroe-ruha

A finom selyemből készült ruháról nemcsak kristályok hiányoztak, hanem több apró szakadás is megfigyelhető a cipzár mellett. „A Julien’s 2016-ban azért alkalmazott, hogy kiállítsam a ruhát, és nem csak ezt a ruhát, hanem Marilyn Monroe egész örökségét felbecsüljem az aukcióra – mondta ChadMichael Morrisette, aki az árverés előtt kezelte Marilyn Monroe tárgyait. – Ismerem ezt a ruhát, és ez a sérülés nem volt rajta. A Ripley’s teljesen elkeseredett. Majdnem sírtam én is, mikor megláttam. Nem akartam elhinni, hogy ez történt, hogy hagyták ezt megtörténni.”

A ruha eredeti anyaga ma már nem elérhető. A kristályok, melyek a fotón láthatók, már nem beszerezhetők. A ruha anyaga elszakadt. „A múzeumban mindent megtettek, hogy megőrizzék a popkultúra történetének egy szeletét, ezt a ruhát. Ruharestaurátorok dolgoztak rajta, hogy megfelelő állapotban maradjon meg. Semmit sem változtattak rajta korábban, és ezt nem engedélyezték Kim Kardashiannek sem, aki át is öltözött egy másolatba a vörös szőnyeges megjelenés után.”

A SKIMS alapítója maga is megszólalt a ruha ügyében: „végtelen tisztelettel bántam a ruhával, ami az amerikai történelem része. Nem ültem le vagy ettem benne, nem akartam kockáztatni, hogy baja esik, testsminket sem viseltem, amit szoktam. Mindent pontosan megterveztünk, gyakoroltam a lépcsőzést is” – mondta Kim Kardashian, aki hírhedtté vált a villámfogyásról is, amit azért hajtott végre, hogy beleférjen a ruhába. 

Ám amikor Marilyn Monroe-nak készült a ruha, a színésznő testvonalát centiről centire követte a szabásvonal, így ahogy senki másra, így Kim Kardashianre sem passzolhatott tökéletesen. „Így történhetett, hogy az anyag – mely nem nyúlik – szakadásokat szenvedett” – mondta a múzeum szakértője.

Forrás: People, Mirror Fotó: Getty Images

Olvass tovább!