Mégis felelősségre vonhatják Alec Baldwint a halálos lövésért

2022. szeptember 27.
A Santa Fe megyei kerületi ügyész, Mary Carmack-Altwies szerint vádat emelhetnek Alec Baldwin ellen a tavaly, a Rust forgatásán történt halálos lövöldözés miatt.

Az új-mexikói pénzügyminisztérium szeptember 20-i ülésén Mary Carmack-Altwies 635 000 dollárt meghaladó sürgősségi támogatást kért a 2021. október 21-én történt tragédia kivizsgálásának folytatásához. A Rust forgatásán a 64 éves Alec Baldwin az üres forgatási kelléknek hitt, valójában éles fegyverrel megölte a 42 éves Halyna Hutchinst operatőrt, és megsebesítette a rendezőt, Joel Souzát is. Mary Carmack-Altwies azt is elmondta, hogy amint kézhez kapják az ügyet kivizsgáló seriff végleges jelentését, megkezdődhet a vádemelés is, ami előre láthatólag egy-négy személyt érinthet.

filmforgatas-halal-alec-baldwin

Az új-mexikói pénzügyminisztériumnak írt levelében, amelyet a Deadline szerzett meg és tett közzé, a kerületi ügyész kijelentette: „Az egyik lehetséges vádlott a jól ismert filmszínész, Alec Baldwin”, hozzátéve, hogy az ügyben „legfeljebb 4 különálló eljárásra lehet szükség esküdtszék részvételével”.

Hétfőn Baldwin ügyvédje, Luke Nikas a People-nak adott nyilatkozatában annyival kommentálta a levelet: „Néhány médiajelentés hamis következtetéseket vont le” Carmack-Altwies levle alapján.

„Az ügyészség világossá tette, hogy még nem kapta meg a seriff jelentését, és nem hozott döntést arról, hogy kit vádolhatnak ebben az ügyben, ha egyáltalán megneveznek vádlottak – folytatódott az ügyvéd közleménye. – Néhány héttel ezelőtt, amikor az ügyészség hivatalával kommunikáltam, az augusztus 30-i támogatási kérelem benyújtása után azt a választ kaptam, hogy még korai lenne megvitatni az ügyet, mert még nem nézték át az aktákat.”

A múlt heti találkozón Carmack-Altwies megjegyezte, hogy az emberölési ügyek mindig nagyon komplexek, ezért irodájának több alkalmazottat kell felvennie Hutchins halálának megfelelő kivizsgálásához.

Hozzátette, a pénzügyi támogatást valószínűleg arra használja majd, hogy szakértőket fogadhassanak, akik olyan területekre szakosodtak, mint a lőfegyverek és a filmes kellékek biztonsági protokolljai. A pénzügyi tanács 317 750 dollárt hagyott jóvá a kerületi ügyész által kért sürgősségi alapra.

Forrás: People Fotó: Getty Images

Olvass tovább!