Pataki Zita megható posztban válaszolt követőinek a gyakori kérdésre, hogy nem hiányzik-e neki az anyaság

2022. október 21.
Pataki Zita utolsó lombikját döbbenetes őszinteséggel, a maga nyers valóságában követhették végig követői az általa és a férje által készített Youtube-sorozatnak köszönhetően. Azóta néhány év eltelt, Zitától viszont azóta is kérdezik, hogy hiányzik-e neki az anyaság.

A műsorvezető, időjárás-jelentő most egy igazán megható posztban fejtette ki, hogy mit érez most az anyasággal kapcsolatban. A poszt elején azt is kifejtette, hogy rögtön érzi, ha valaki azért kérdezi ezt tőle, mert ő is hasonló helyzetben van, elsősorban nekik szeretne segíteni a válaszadással és nem azoknak, akik bulvárérdeklődésből kérdeznek hasonlót.

pataki-zita-attila

„Ma megkérdezte tőlem valaki, hogy nem hiányzik e a gyermek az életemből. Milyen egyszerű kérdés ez, nem? Közben erre a válaszom mély, mélyebb annál, mint a kapcsolatom ezzel az illetővel. Az futott át rajtam, hogy vajon kinyissam e a szívem-lelkem ennek a szinte vad idegennek, miközben azt is éreztem, hogy valószínűleg »csak egy sztori vagyok« az ő életében, a kíváncsisága inkább bulvárszintű érdeklődés….Ha ezt egy olyan ember kérdezi tőlem, aki hasonló helyzetben van, vagy fél ettől a helyzettől.. érzem azonnal, hogy ő kapcsolódni szeretne hozzám..hogy számít neki az, amit érzek…

Nektek mondom tehát a válaszom. Ati távollétében szoktam érezni hiányérzetet.. De nem kell ő ahhoz, hogy én jól legyek!  Ha Ati nincs mellettem pár napig, (korlátozva vagyok a választási szabadságomban), akkor nem próbálom minden erőmmel visszaállítani azt, hogy mellettem legyen… Elfogadom, hogy ő most nincs itt.. Elfogadtam azt, hogy nekem nem lehetett gyermekem, ez az életem része, de olykor érzek egy különös hiányt..Egyfajta megélés ez. Megélése annak, hogy valami többletem van (anyaság, szeretet, gondoskodás), amit megosztanék vele… Azzal, aki nincs.
De nagyon ritkán érzek eféle többletet egy nem létező felé. Az itt és mostban van Ati, Titi, anya és a többiek. És a fotón Miró, és Regő..” – írta Zita. A teljes posztot ITT lehet megtekinteni.

Fotó: Central Archívum

Ezt már olvastad?