Michael J. Fox őszintén mesélt folyamatos csonttöréseiről

2022. október 26.
A Parkinson-kórral küzdő színész a People-nek adott interjújában mesélt élete legnehezebb szakaszairól.

Michael J. Fox két évvel ezelőtt publikált emlékiratában már vallott élete legsötétebb időszakáról, most pedig a People-nek adott interjújában mesélt őszintén nehézségeiről. A sztár 2018-ban esett át kockázatos gerincvelőműtéten, mikor egy daganatát távolítottak el, majd a felépülés időszakában még kartörést is szenvedett. A 61 éves, Parkinson-kórral küzdő színész életében azóta is gyakoriak a csonttörések, hiszen betegsége miatt meglehetősen nehezére esik a mozgás. „Eltörtem az arccsontomat, majd a kezemet, majd a vállam, beraktak egy protézist a vállamba, aztán eltörtem a [jobb] karomat, majd eltörtem a könyökömet is. 61 éves vagyok, de egy kicsit többnek érzem magam” – mondta a People-nek.

michael-j-fox-betegseg-csonttores-interju

Bár a Parkinson-kór egyértelműen hatással van Fox mozgására, a körülötte lévők szerint a sérülések nem feltétlenül jelentik azt, hogy betegsége gyorsabban rosszabbodna. A műtétje után fertőzést kapott a törött keze miatt, és az, hogy átmenetileg nem tudta használni a kezét, egyensúlyproblémákhoz és végül esésekhez vezetett. Michael J. Fox elismerte, hogy ezek a fájdalmas incidensek a hangulatára is hatással voltak: „Soha nem voltam egy morcos fickó, de egy ideje morcosabb, barátságtalanabb vagyok az emberekkel” – mondja. Ezeket aztán persze próbálja kompenzálni: „Gyakran mondom a segítőknek, akik velem dolgoznak: bármit is mondok, képzeld el, hogy az elején ott van a kérlek, és a végén a köszönöm. Ezt mondtam volna, ha képes lennék önmagam lenni, de nem tettem, és ezért bocsánatot kérek.”

Azt is hozzátette, most a legfontosabb célja, hogy ne essen el újra és ne törjön még több csontot. Ennek érdekében bármilyen eszközt hajlandó bevetni: botot, kerekesszéket és segítőket is. Most szerencsére már eljutott oda, hogy rövidebb szakaszokon önállóan is tud sétálni – amit nemrégiben a nyilvánosság előtt is bemutatott, amikor újra találkozott ikonikus filmbeli partnerével, Christopher Lloyddal.

Forrás: People Fotó: Getty Images

Olvass tovább!