Bruce Willis afáziája miatt eladta a jogait egy deepfake-cégnek

2022. szeptember 30.
A Die Hard sztárja betegsége miatt visszavonult a színészettől, most digitális „ikertestvére” tér vissza helyette.

Tavasszal derült ki, hogy Bruce Willis afáziás zavarban szenved, ezért kénytelen abbahagyni a színészetet. A színész most úgy döntött, hogy eladja a jogait egy deepfake technológiával foglalkozó orosz cégnek, amely lehetővé teszi, hogy visszatérjen a képernyőre anélkül, hogy fizikailag részt venne a forgatáson. Ezzel Bruce Willis lett az első hollywoodi sztár, aki ilyen formában lehetővé tette, hogy megalkossák a képernyőn a digitális mását.

„Tetszett az a precizitás, amellyel a karakterem feltűnt – áll Willis nyilatkozata a cég honlapján. – Számomra ez egy nagyszerű lehetőség arra, hogy visszamenjek az időben. A modern technika megjelenítésével még akkor is kommunikálhattam, dolgozhattam és részt vehettem a forgatáson, amikor egy másik kontinensen tartózkodtam. Ez egy nagyon új és érdekes élmény, és köszönöm az egész csapatunknak.”

A színész korábban már hasonló technológia segítségével feltűnt egy orosz távközlési vállalat hirdetésében is, ekkor az arcát egy másik színészre ültették át a digitalizáció segítségével.

Forrás: The Telegraph, Fotó: Getty Images

Olvass tovább!